DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Osmangazi Köprüsü dün sabahtan itibaren ücretli oldu

Osmangazi Köprüsü dün sabahtan itibaren ücretli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 30 Haziran’da ulaşıma açılan ve bayram süresince ücretsiz olan Osmangazi Köprüsü’nden geçişler dün sabah saat 07.00’den itibaren ücretli oldu. Sürücüler gişelerden ücret ödeyerek geçiş yaptı.

Dün sabahtan itibaren geçişler ücretli

30 Haziran’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle açılan Osmangazi Köprüsü’nden, aynı gün saat 24.00’ten itibaren araçlar geçmeye başladı. Osmangazi Köprüsü’nden geçişler 9 günlük bayram tatili nedeniyle dün sabah saat 07.00’ye kadar ücretsiz yapıldı. Bu sabah saat 06.00’ya kadar köprüden toplam 965 bin araç geçiş yaptı. Saat 07.00’ye yaklaşırken, Yalova ve Kocaeli yönlerinde bulunan 10’ar gişede görevliler yerlerini aldı. Saatlerin 07.00’yi göstermesi ile birlikte bariyerler kapananarak, gişelerin üzerindeki ‘Ücretsiz’ yazılarının yerini ‘Nakit’, ‘Kredi Kartı’, ‘OGS’ ve ‘HGS’ aldı. Bariyerlerin kapanmasıyla birlikte sürücüler hem köprü ücretini, hem de Altınova ile Gemlik ararasında kullandıkları otoyolun ücretini ödedi.

Ücretler şu şekilde

Köprüden 1’nci sınıf araçlar 88.75 TL, 2’nci sınıf araçlar 141.95 TL, 3’üncü sınıf araçlar 168.60 TL, 4’üncü sınıf araçlar 223.60 TL, 5’inci sınıf araçlar 282.15 TL, 6’ncı sınıf araçlar ise 62.10 TL ödedi. Bu ücretin yanı sıra sürücüler Altınova, Kılıç, Orhangazi ve Gemlik gişelerinin hangisinden giriş yaptılar ise otoyol için de ücret ödedi.

57832f6967b0a95aa8230116

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.