DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

TSK içerisindeki bir grubun ihtilal girişimini halk önledi MİLLİ İRADE BUDUR

TSK içerisindeki bir grubun ihtilal girişimini halk önledi   MİLLİ İRADE BUDUR

TSK içerisindeki bir grubun ihtilal girişimini halk önledi 

MİLLİ İRADE BUDUR

Türkiye geçtiğimiz Cuma günü en karanlık günlerinden birisini yaşadı. Türk Silahı kuvvetleri içerisinde bir grup üst rütbeli komutanlar ile onlara bağlı askerler tarafından Darbe Girişiminde bulunuldu. Tüm Türkiye ve ilçemiz bu haberi büyük bir tedirginlik ile izlerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ve devlet yetkililerinin bunun bir darbe olmadığını, yapılan girişimin karanlık çeteler tarafından yapılmak istendiği konusunda Türk Milletini uyardı. 

HALK SOKAKLARDA DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKTI

Bu uyarıların ardından Türk halkı büyük bir cesaret örneği göstererek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Demokrasi için çıkın dışarı’ isteğini yerine getirdi ve tüm illerde olduğu gibi ilçemizde de vatandaşlar sokağa döküldü. Sokaklarda tam bir demokrasi şöleni yaşarken, sadece Ak Partili değil diğer partili olan vatandaşlarda tek bir yürek olarak yaşanan darbe girişimini lanetledi. Ülkemizde uzun yıllar sonra sokaklarda tankların dolaşması, askerlerin silahlarla bazı televizyonları basması, tankların önündeki vatandaşların darbe girişimini yapan komutanların emriyle askerler tarafından vurulması halkı ülkemizi karanlık günlere götürecek bu darbe girişimini engellemesine ve demokrasiyi sahiplenmesine neden oldu. Darbe girişimi tüm dünyada da yankı bulurken, Türk halkının polisine destek vererek darbe girişimini püskürttüğü haberlerde yerini buldu.

DARBE GİRİŞİMİNDE161 ŞEHİT VERDİK

15 Temmuz gecesi başlayan darbe girişiminde özellikle Ankara ve İstanbul’da çatışmalar yaşandı. Darbe teşebbüsünde bulunan askerler tarafından da, polis güçleri tarafından da, sokağa çıkan halk tarafından da hayatını kaybeden çok sayıda kişi oldu. Binali Yıldırım darbe girişimine ilişkin, “Paralel çete, mensupları artık Türk adaletinin elindedir. Müstahak oldukları her türlü cezayı göreceklerdir. Maalesef, bu kalkışma bastırılmıştır. Ancak, 161 şehidimiz var. 1440 yaralımız var. Bu aşağılık kalkışmaya, bu olaya karışan şu ana kadar 2 bin 839 çeşitli rütbede subay, asker gözaltına alınmıştır. Bir belayı büyük millet bir kez daha basireti ile def etmiştir” dedi.

KENTİMİZDE BULUNAN CAMİLERDE SALA OKUNDU

Diyanet İşleri Başkanlığı talimatıyla ilimizdeki bütün camilerde ezan ve sala okundu. Ayrıca camilerdeki ışıklandırmaların yanması talimatı da verildi.

‘SOKAĞA ÇIKIN’ ANONSLARI YAPILDI

15 Temmuz 2016 Cuma günü ülkemize yapılan darbe girişimine tepki için Diyanet İşleri Başkanlığı talimatıyla tüm Türkiye’deki ve ilçemizdeki Camilerde ezan ve sala okundu. Ayrıca camilerin ışıklandırmaları yanması talimatı verildi. Öte yandan bazı camilerden, “Birlik ve beraberliğimiz için herkes meydanlara insin” anonsları yapıldı.

DONANMA KOMUTANI ORAMİRAL VEYSEL KÖSELE GÖREVİNİN BAŞINDA

TSK içerisindeki bir grubun darbe girişimi sırasında Yavuz Firkateynine götürüldüğü ve orada tutulduğu ifade edilen Donanma Komutanı Oramiral Veysel kösele daha sonra düzenlenen bir operasyonla kurtarılarak sağ ve salim bir şekilde görevinin başına döndü. Tüm gelişmeleri Donanma’da takip eden Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele herhangi bir sağlık sorunu yaşamaksızın görevinin başında olması Gölcük’te memnuniyetle karşılandı.

DÜĞÜN ERTELENDİ

Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele’nin oğlu Bora Kösele’nin 16 temmuz 2016 Cumartesi günü Fenerbahçe Orduevi’ndeki düğünü ertelendi. Sanem Yalçın ile dünya evine girecek olan Bora ve Sanem çiftinin düğünleri ileri bir tarihte gerçekleştirilecek. Bizler de şimdiden Sanem ve Bora çiftine huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyoruz. 

DARBE GİRİŞİMİ SIRASINDA GÖLCÜK’TE YAŞANANLAR

Geçtiğimiz Cuma akşamı haberlere saat 22.00 sularında askerlerin tanklarla İstanbul’da köprü giriş ve çıkışların kapatması, Atatürk Havalimanı’nı basması, TBMM ve Karargahı ele geçirme çalışması tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de büyük bir endişe yarattı. TRT 1 de bir grup askerlerin zoruyla Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yönetime el koyduğu bildirisinin okunmasıyla ilçemizde vatandaşlar ATM’lere, benzin istasyonlarına ve bakkallara ve süpermarketlere koştu. Vatandaşlar üzerlerindeki şoku attıktan sonra, Cumhurbaşkanının vatandaşlara dışarı çıkın isteği sonrasında eline Türk bayrağı alanlar ilçemizde Anıtpark’a ve Değirmendere’de Çınarlık Meydanı’na koştu. Burada TSK içindeki çeteye sert tepki gösteren vatandaşlar darbe girişiminde bulunanlara sert tepki gösterdi. Vatandaşların tepki yürüyüşü ve haykırışı sabaha kadar devam etti.

DARBE GİRİŞİMİNDE BULUNAN KOMUTANLARA GÖZALTI KARARI

Türk silahlı kuvvetleri içerisinde bir grubun darbe girişimi sırasında Kocaeli’nde darbeyi planlayıp koordine ettiği suçlamasıyla Donanma komutanlığında 3 amiral ile 1 albay hakkında yakalanma ve gözaltı kararı verildi.

34 GÖZALTI 

Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı’nca darbenin Kocaeli ayağında yer alıp planlayıp koordine ettiği belirtilen donama komutanlığı harekat başkanlığında Tuğamiral Tezcankızılelma, Tuğamiral Sinan azmi Tosun, Gölcük donanma komutanlığında görevli Tuğamiral Hayrettin İmren ve istihbarat Albay Muharrem Aslan hakkında darbeye teşebbüs etmek suçundan yakalama ve gözaltı kararı verirdi. 

ŞAHISLAR İLE BİRLİKTE BİRÇOK MÜHİMMATTA ELE GEÇİLİRDİ

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nden darbe girişimi ile ilgili yapılan bazı açıklamada ayrıca 34 askerin gözaltına alındığı belirterek, “Darbe girişimi ile aralarında rütbeli muvazzaf askerlerin de bulunduğu 34 kişi gözaltına alınmış olup, şahıslar ile birlikte 8 tank ve 1 sortland, 1 cip,1 askeri araç, mahkum sevk aracı, 10 adet g3 piyade tüfeği ve 7 adet tabancaya el konuldu” denildi. Öte yandan darbe girişimin de bulunan askerler tarafından kaçırılarak İstanbul’a götürülmek üzere yola çıkarılan 2 Amiral ise Dilovası’nda polislerin aracı durdurmasıyla kurtarıldı.

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞINDA GÖREVLİ 13 RÜTBELİ ASKERİNDE BULUNDUĞU ÖĞRENİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı’nda darbe girişiminde bulunan askerlere yönelik gözaltı operasyonunun tamamlandığı, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin karargahta detaylı arama yapacağı bildirildi.Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’nda görevli 3 Cumhuriyet Savcısı, zanlıları teslim almak için Genelkurmay Başkanlığı nizamiyesine geldi. Çevik Kuvvet Ekiplerince geniş güvenlik önlemlerinin alındığı karargahtan emniyete bağlı özel harekatçılar tarafından teslim alındı. Darbeci askerlerin bir bölümü otobüslere bindirilirken, gözaltına alınanlar arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli 13 rütbeli askerinde bulunduğu öğrenildi. 

3 OTOBÜSLE GÖTÜRÜLDÜLER

Olası gözaltılar için otobüsler Genelkurmay karargâhı önünde bekletilirken bir grup asker daha emniyete bağlı Özel Harekatçılar tarafından teslim alındı. Kıyafetleri olmadan otobüslere bindirilip Başkent Spor Salonuna götürülen zanlılar, Genelkurmay Başkanlığından çıkartılırken, çevik kuvvet ekipleri çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı.
Karargah yakınında bekleyen vatandaşlardan bazıları, otobüslerin geçişleri sırasında tepki gösterdi. Üç EGO otobüsüne bindirilen sanıkların üzerlerinde kıyafet olmadığı ve ellerinin kelepçeli olduğu görüldü.

DONANMA KOMUTANLIĞI’NIN ÖNÜNE İŞ MAKİNELERİ VE KAMYONLAR ÇEKİLDİ

Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’nde bulunan Donanma Komutanlığı’nda darbe girişimini planlayan kişiler, iddiaya göre darbe girişiminden önce Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele’yi firkateyne bindirdi. Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele’nin içerisinde bulunduğu firkateyn İzmit Körfezi’nde açıldı. Darbe girişiminin ardından Gölcük’te binlerce kişi Donanma Komutanlığı’nın önünde toplandı. Vatandaşlar, Donanma Komutanlığı’na yürürken, asker yaptığı uyarının ardından havaya ateş ederek vatandaşların geri çekilmesini istedi. Donanma Komutanlığı’nın önüne iş makineleri ve kamyonlar çekilerek, askeri araçların çıkışı engellendi. Polis, Donanma Komutanlığı’na girerek bazı subay ve astsubayları gözaltına aldı.

GÖZALTI SAYISI ARTABİLİR

Kocaeli Başsavcılığı, Kocaeli’nde darbeyi planlayıp koordine ettikleri iddiasıyla Donanma Komutanlığı Harekat Başkanlığı’nda görevli Tuğamiral Tezcan Kızılelma, Tuğamiral Sinan Azmi Tosun, Gölcük Donanma Komutanlığı’nda görevli Tuğamiral Hayrettin İmren ve İstihbarat Albay Muharrem Aslan hakkında ’darbeye teşebbüs etmek’ suçundan yakalama ve gözaltı kararı verdi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri bugün de Donanma Komutanlığı’nda soruşturmaya devam ederken, gözaltına alınacak kişi sayısının artabileceği öğrenildi.

GÖLCÜK’TE ‘DARBEYE KARŞI DEMOKRASİ NÖBETİNE’ BİNLER KATILDI

15 Temmuz 2016 Cuma akşamı ülkemize yönelik yapılan darbe girişimine halk bir bütün olarak karşı çıktı. Darbe girişimi ilçemizde binlerce, onbinlerce vatandaş lanetledi. Geçtiğimiz akşam Anıtpark’ta gerçekleştirilen darbeye karşı demokrasi nöbetine katılım oldukça yoğun oldu. Vatandaşlar demokrasi nöbetinde ‘Asker kışlaya’, ‘Darbeye izin vermeyeceğiz’ şeklinde sloganlar atarken, gerçekleştirilen tepki programına Kaymakam Adem Yazıcı, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Müftüsü Mehmet Yazıcı, Ak Parti İlçe Başkanı İdris Alp, Yönetimi, tüm teşkilat birimleri, Gölcük’teki STK ve dernek temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. 

ŞEHİTLER İÇİN DUALAR OKUNDU

Darbeye karşı Demokrasi Nöbeti adıyla gerçekleştirilen programa bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlandı. Daha sonra Gölcük Müftülüğü hocaları Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar okudu. Müftü Yazıcı’nın dualarıyla binler darbeye karşı Allah’a sığındı ve birlik ve beraberliğimizin bozulmaması için dualar okundu. 

ELLİBEŞ, “TÜRK HALKI DARBEYE KARŞI ÇIKARAK DÜNYAYA ÖRNEK OLMUŞTUR”

Daha sonra Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, yaptığı konuşmada şu sözleri dile getirdi: “Ülkemiz gerçekten çok büyük bir badire atlatmış, demokrasimize, vatanımıza, birlik ve beraberliğimize darbe vurulmak istenmiştir. Siz değerli halkımız darbecilere karşı cevabı tek yürek olarak verdiniz. Tüm halkımıza ve güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum. Geçmişte darbeler yaşayan ülkemizin değerli vatandaşları darbenin ne demek olduğunu çok iyi biliyor. Bu yüzden de halkımız demokrasiye ve hükümetimize sahip çıkmış, bir bakıma ülkemizi karanlıklardan kurtarmıştır ve dünyaya örnek olmuştur” dedi. 

KAYMAKAM YAZICI, “HALKIMIZ DEMOKRASİDEN YANA OLDUĞUNU TÜM DÜNYAYA GÖSTERMİŞTİR”

Kaymakam Adem Yazıcı, “Darbe girişimi ülkemizi zor durumda bırakılması için, demokrasinin ve siz değerli milletimizin değerlerinin yok edilmesi için hayata geçirilmeye çalışılmış fakat halkımızın kararlı ve cesaretli duruşu sayesinde darbeciler en büyük şoku yaşamıştır. Bir parantezi de halkımıza karşı çok hassas davranan güvenlik güçlerimiz için açmak istiyorum. Güvenlik güçlerimiz darbe girişimi sürecinde görevini en iyi şekilde yerine getirmiştir. Bütün güvenlik güçlerimize ve halkımıza teşekkür ediyorum. Darbeler değerli Belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş beyefendinin de söylediği gibi ülkemizi derin karanlıklara gömecek kadar tehlikelidir. Türk halkı geçmiş dönemlerde darbelerden çok çelmiştir. Türk halkı bu kararlı duruşuyla ülkemizde darbenin olamayacağını dosta düşmana göstermiştir. Türk halkının bu onurlu davranışı tüm dünyaya örnek olmuştur. Allah bu ülkeye bir daha darbeler yaşatmasın” dedi.

ANITPARK’TA DARBECİLERE LANET YAĞDI 

Anıtpark’ta Demokrasi nöbetine katılan binlerce vatandaş saatlerce Anıtpark’tan ayrılmadı. Vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları sallarken, dillerinde ise vatan sevgisi dolu sözcükleri hiç susmadan haykırdı. Gölcük halkı darbe girişimine ortak bir ses olarak karşı olduğunu göstererek üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdi.

 

1.sayfaya 1.sayfayaa 1.sayfayaaa vatandaülar atm'lere koütu 13659100_588904911276020_2074285671255786995_n 13680532_10208490938903914_8760237314611932672_n 13689339_10154456814649887_414935410_n 13689577_10154456814729887_1135516454_n 13690788_10154321597879420_5697964854517851348_n  13690813_10154342791069231_7900313220000570790_n 13716185_10154321597574420_3492247245741593723_n 13718776_10208490938623907_8102942071660371428_n 13754406_588904894609355_1606744726477408273_n 13754567_10208494940643955_6110116283692668104_n 13769548_10209149928920942_8200677348470236462_n 13781752_10209149928280926_4079047233956247408_n Deniz Ana ös Komutanç Tußamiral Hayrettin òmren 1. sayfayaa Donanma Komutançn Oramiral Veysel Kîsele1. sayfaya DSC04256 FB_IMG_1468733640393 foto1. sayfaya Fotoßraf0247 Fotoßraf0249 Fotoßraf0250 Fotoßraf0251 IMG_6995 IMG_7002 IMG_7031

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.