DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

2015-2016 YILINA AİT 3400 DAVA DOSYASINDA SONUÇLANMAYAN 400 DAVA KALDI”

2015-2016 YILINA AİT 3400 DAVA DOSYASINDA SONUÇLANMAYAN 400 DAVA KALDI”

Gölcük Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Yılmaz,

İlçemizde birçok kişinin tüketici hakem heyetine başvurması sonucu mahkeme sayısı binlere ulaştı. Bunların en başında banka ve dosya masrafı için yapılan başvurular ön planda.

2015 de sonuçlanmayan dava kalmadı

İlçemizde bir çok kişinin sorunu olan bankalar, banka dosya masrafı, üyelik aidatı gibi bir çok konuda şikayetleri mevcut. Bu konularda dava açan vatandaşların sayısı binlere ulaştı. Bizlerde Gölcük Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Lütfü Yılmaz ile sizler bir röportaj yaptık. Röportajımızda 2015 ve 2016 da açılan dava sayılarını ve dava konuları hakkında bilgiler aldık.

2016 yılında 1200 tane dava dosyası sonuçlandı

Gölcük Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Lütfü Yılmaz, verdiği bilgide şu açıklamalarda bulundu: “2015 senesinde 1800 kişi dava yoluna başvurmuştur. Bunların %70’ni ise Bankalar, dosya masrafları, üyelik aidatları alınan masraflar olarak geçiyor. Geriye kalan oran ise ayıplı mallar ve alınan üründeki arızalar olarak değişiyor. 2015 yılında ise sonuçlanmaya dava kalmamıştır. Bütün davaları sonuçlandırdık” diyerek 2016 yılındaki dava oranlarını da bizimle paylaşan Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: “ Şimdi ise 2016 yılındaki davaları inceliyoruz. 2016 yılında ise bizlere başvurulan dava sayısı 1600 dosya var. Bunlar ise yine banka ve dosya masrafları. Yasal süreç içerisinde görüşme ve toplantı yapılıyor. Yapılan toplantılar ve görüşmeler sırasında 1200 adet dava dosyası sonuçlanmıştır” dedi.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.