DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Akademi Lise’de aile buluşmaları devam ediyor

Akademi Lise’de aile buluşmaları devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Akademi Lise’de öğrencilerin ailelerini bilgilendirme amaçlı yürütülen “Aile buluşmaları” devam ediyor.

EĞİTİM VE SINAV SÜRECİNDE ANNE BABA TUTUMLARI

Üniversite sınavına girecek olan öğrencilerde çok sık rastlanan sınav kaygısı ve gecikmiş hedef belirleme sorunlarını tartışmak üzere 12. sınıf öğrencilerinin anne ve babaları ile ayrı ayrı düzenlenen programlarla bir araya gelindi. Düzenlenen sabah kahvaltısından sonra Cemil Meriç Konferans Salonu’ndaki seminerde öğrencilerin eğitim ve sınav süreci boyunca anne ve babaların üzerine düşen görevler anlatıldı.

PDR UZMANLARI TARAFINDAN

Toplantılarda ailelere Akademi Lise Projesi’nin detayları da anlatılıyor. Kurum bünyesinde bulunan Psikolojik Danışman ve Rehberlik(PDR) uzmanları tarafından ailelere, çocuklarının mevcut yaşlarındaki psikolojik özellikler konusunda bilgilendirme yapılıyor.

 KÜLTÜREL, SANATSAL ETKİNLİKLERİN KATKISI

Sınav kaygısı yaşayan öğrencilere evde ailelerinin nasıl davranması gerektiğine dair önerilerde bulunan PDR uzmanları; kültürel, sanatsal, sportif ve sosyal faaliyetlerin öğrencilerin her türlü gelişimine katkısı olduğunu belirtiyor.

HEDEF VE YAŞ GRUPLARINA GÖRE YÖNLENDİRİLİYOR

Lise öğrencilerinin daha sağlıklı bir eğitim ve sınav süreci geçirmeleri için yürütülen ‘Akademi Lise Aile Buluşmaları’ öğrencilerin hedefleri ve yaş gruplarına ait gelişim evreleri dikkate alınarak ayrı ayrı yapılıyor. Ayrıca öğrencilerin anne ve babaları ile ayrı ilişki yönleri olduğu için bu etkinlikler anne ve babalarla ayrı günlerde ve farklı içeriklerle yapılıyor.

13937913_1577727889196267_6231790686906757107_o IMG_3952 IMG_3954

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.