DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ANITPARK’IN ADI DEĞİŞTİRİLMEMELİ

07.08.2016
1.234
A+
A-

ANITPARK’IN ADI DEĞİŞTİRİLMEMELİ

Gölcük’te herkesin ortak buluşma noktası olan Anıtpark’ımız var. 15 Temmuz da meydana gelen hain darbe girişiminden sonra halk, o meydanlarda toplanarak demokrasi nöbeti tuttu. Bu birlik ve beraberliğin en güzel örneği ve sembolüdür. Şimdi Anıtpark’ın adını demokrasi meydanı veya parkı olarak değiştirelim demek o parkın ruhuyla bağdaşan bir teklif değil, Adının Atatürk ile bütünleştiği ve orada Atatürk anıtı olduğu için adına Anıtpark dediğimiz hepimizin ortak alanı, o muhteşem eser ve o muhteşem yer Anıtpark olarak kalmalı. Atatürk’ün adını oradan kaldırmak demokrasiyle de nasıl bağdaşır anlatında bilelim? Bu memlekete demokrasiyi getiren bir büyük lider olan Atatürk Gölcük’te bir demokrasi abidesi olarak Anıtpark’ta adıyla birlikte yaşatılmalıdır. Gölcük’te Demokrasi nöbetleri sırasında kimsenin burnunun kanamaması, orada herkesin sağduyu ile hareket etmesinden kaynaklandığına göre şimdi büyük bir tartışmaya yol açacak teklifi ortaya koymak ne kadar uygundur, enine boyuna düşüneceksiniz. Atatürk demek zaten demokrasi demektir, eğer bir yere demokrasi adını vereceksek en uygun olan yer Gölcük Belediyesi Meclisinin toplantı salonunun olduğu yerdir. Onun adı Demokrasi Meclisi Salonu olarak değiştirilir, tabelası asılır, işin de özüne ve ruhuna uygun olur. Çünkü Gölcük Belediye Meclisinde Gölcük halkının iradesi yansıyor, en uygun yer Atatürk’ü rencide edecek Anıtpark değil Gölcük Belediye Meclis Salonu’dur. Orada siyasi partilerimiz halkın iradesiyle Gölcük’ün sorunlarını tartışıp kararlar aldığına göre en uygun yerinde Meclis olduğunu kimse aklından çıkarmasın.

ASKER AİLELERİNE MORAL

Şunu öncelikle ve özellikle ifade edeyim, 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimi o hain kalkışmaya karşı duran Silahlı Kuvvetlerimizin şerefli mensuplarıyla önlenmiştir, kimse unutmasın ki komutanından aldığı emri canı pahasına uygulayan o kahraman Astsubay darbeci Generali alnından vurmuş, kalkışmanın en önemli ayağını bertaraf etmiştir. Komutanıyla helalleştikten sonra şahadet şerbetini içeceğini bile bile tetiğe basan kahraman Astsubay Türk Silahlı Kuvvetlerinin şerefli bir mensubudur. Donanma içinde aynı şeyleri söylememiz mümkündür, o hain kalkışma gecesinde Donanma içinde ki isyanı bastıran yine kahraman Denizcilerimiz olmuştur. Önce ki gün Garnizon içerisinde eş dost ziyaretinde bulunan bir vatandaş ki bir asker ailesi gazetemize garnizon içerisinde ki sessizliği anlattı. Belli ki insanlar kırgın ve üzgün, önemli olan hain kalkışma da kahramanca demokrasiden ve cumhuriyetten yana tavrını koyan asker ailelerimize üstün bir moral verme durumudur. Kardeşim alacaksınız elinize çiçeklerinizi, kek ve kurabiyelerinizi, Donanma’nın içerisinde bulunan şerefli asker ailelerini ziyarete gideceksiniz, kırgın olduklarını biliyorum, bunun en önemli sebebinin de kapılara konan araçlar olduğunu biliyorum. Biz bir Donanma kentiyiz, dolayısıyla kapılardan da gemiler çıkmayacağına göre orada bulunan araçlar ilçemize şık durmadı. Defalarca o araçların kaldırılması yönünde uyarılar yapıldı, emekli komutanlar bunu defalarca dillendirdi. Biz Donanmamızla iç içe yaşayan ve bir aile gibi olan güzel bir toplumuz. Dışarı da her şey nasıl normal seyrinde devam ediyorsa, vatandaş işinde gücündeyse devletin tüm kurumları görevlerini yapıyorsa Donanma’nın içerisinde ki ailelerin de yüksek moralle işlerine devam etmeleri bizim için son derece önemlidir. Bunu yapmak zorundayız, kötü günlerden geçtiğimiz doğrudur lakin bugünleri hep birlikte aşmamız için yapmamız gerekenlerin de neler olduğu bellidir orada bulunanlar yani garnizonun içerisinde kileri birçoğumuzun ailesinin bir parçası, yakın akrabası ve yakın komşusu olduğuna göre Gölcük halkının morali Donanma’nın içerisinde de aynı şekilde devam ettirilmelidir. Bunlar çok zor şeyler değildir, işte Donanma’nın kapıları bir metre ilerisinde Gölcüklülerin iş yerleri ve evleri, dediğim gibi alacaksınız gül ve karanfillerinizi yanına bir kek biraz kurabiye birlikte içilecek olan çaylar aile bireylerinin buluşması olarak topluma da lanse edildiğinde bundan Gölcük’ün karlı çıkacağını hiç birimiz unutmayalım.

LİYAKATA GÖRE İŞ VERİLMELİ

Artık herkes şunu çok iyi idrak etmek zorunda, adama göre iş devri bitti. Liyakate göre iş devri başladı. Kamuya binlerce memur alınacak, yine devletin çeşitli kurumlarına işçiler alınacak, hepimizin ortak noktası olan Türkiye’yi sevme ve birlikte yaşama kültürü liyakatine göre insanlarımızın işe alınmasıyla mümkün olacaktır. Bakın hain darbe girişimine ülke top yekun karşı çıktı, siyasi parti liderleri bir araya gelerek halkla biz söz konusu Türkiye ise her zaman birlikteyiz mesajı verdiler. Bu olumlu hava bundan böyle Türkiye’nin işleyişinde önemli bir nokta olmalıdır. Bunları yapmalıyız, milyonlarca insanımız işsizler ordusunun bir parçası olarak iş ve aş umuduyla yanıp tutuşurken, şimdi herkesi yetenekli oldukları ve başarılı olacakları işlere yönlendirdiğimizde amacımıza ulaşırız, liyakate göre işler yerini bulduğunda Türkiye muhasır ve medeni devletler seviyesinin üzerine çıkmada önemli bir hamle yapmış olur.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
10 Eylül 2017
26 Eylül 2016
24 Mart 2020
26 Kasım 2023
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.