DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BU İKLİM DEVAM ETMELİ

09.08.2016
948
A+
A-

Bir musibetin bin nasihatten iyi olduğu korkunç bir dönem yaşadık. Travmaları ne kadar sürer bilemeyiz. Kendi insanına silah çeken ve kimliğinde ne yazık ki TC yazan guruhları içimizde ne kadar da büyütmüşüz. Girmedikleri alan kalmamış. Kuzu görünümü altında vahşi bir kurt gibi nasıl da yetişmişler. İnsanları öldürüp, cenazesine ağlayarak giden nasıl ruhsuzlaşmışlar.  Bu travma nasıl geçecek? Milletin hainleri dur dediği bir dönemde bütün dünyaya demokrasiye sahip çıkma asaleti gösteren bir millet bir daha böylesine travmalar yaşamamalı. Ordunun vatan sever askerleri siyasetin birleştirici özelliği halkın demokrasi inancı bir destan gibi karşınızda. Bu birlik ve beraberlik kesinlikle bozulmamalı. Sözler eyleme dönüştürülmeli yetmiş dokuz milyonun tamamı kucaklanmalı. Gördük ki başka çaremiz yok. Artık görüyoruz ki bu iklimin bozulması derin yaralar açar. Ve biz bunu kaldıramayız. Etrafımız da bu kadar düşmanın olduğu kanlı ve acılı bir coğrafyada yaşadığımızı unutmayalım. Her yanlış adım yeni kavgalara yol açacak taşları döşememeli. Bizim yolumuz belli. Birlikte Türkiye olmak birbirimizi samimi bir şekilde kucaklamak. Yazın kavurucu sıcaklarında güzel bir iklim yakaladık bahar havası gibi. Bunu kışa döndürmeye kimsenin hakkı yok. Haydi bakalım büyük Türkiye’ye birlikte kurup muhasır ve medeni devletler seviyesinin üzerine çıkalım.

BU AÇI NASIL KATLANILIR OLACAK?

Her zaman düşünmüşümdür. Aile içerisinde biri kötü yaparsa onun açısını bütün bireyler çeker. Bir kalkışmanın sonucunu hesaplayamadan akıl ve vicdan tutulması içerisinde kendi meclisini bombalayan tankları kendi vatandaşının üzerine süren. Hainler ailelerine ne kadar kötü bir miras bıraktıklarının farkında mıdırlar? O küçücük çocuk şimdi ne yapsın? Daha yeni okula başlamıştı. Annesi babasının halini bir türlü ona anlatamıyor. O küçücük yavrunun aklında kalan tek şey emniyet güçlerinin evlerinde arama yapması ve babasını alıp götürmesi. O minicik yavru bir türlü buna akıl erdiremiyor. Annesine soruyor, babam niçin gelmiyor. Annenin vereceği bir cevap yok. Sadece görevde diyebiliyor. Çocuk yarın okullar açıldığımda ne yapacak? Öyle ya o zavallı çocuğun akranları da çocuk. Belki ondan uzak duracaklar. Belki hiçbir şey olmamış gibi birlikte oyun oynamaya devam edecekler. Dedik ya bütün bunlar çocuk. Ya içlerinden bir tanesi senin baban vatan hainiymiş derse, ne olacak? O yasta o çocuk vatan haini demenin ne manaya geldiğini nereden bilecek? Eve döndüğünde annesine tekrar soracak anne arkadaşlarım bana senin baban vatan haine dedi, o ne demek? Hayda bakalım o ana evladına nasıl cevap verecek ne diyecek? Bu durum her sınıf atladığında eğer katlanarak giderse o çocuk vatan hainliğinin ne anlama geldiğini idrak ettiği anda ne yapacak. Evlatlarının boynunu bükmeye hiç bir anne ve babanın hakkı yoktur. Yazık değil mi.

SOKAK LAMBALARI

Kavaklıda meşhur 67. Sokak vardır. Emniyet camiasının en değerli ve en tanınmış isimlerinden biri olan Kazım Abanoz orada oturur. Rüştü ağabeyle birbirlerine 67. Sokak sakinleri diye takılırlar. Orada birde bir türlü denize indirilemeyen kocaman bir tekne vardır. Neyse konumuz tekne değil. Konumuz yanmayan lambalar. Sokak sakinleri defalarca müracaat etmelerine rağmen gerekenin yapılmamasından şikâyetçiler. Sevgili Sedaş denen kurum vatandaştan elektrik paralarını tıkır tıkır alıyor. Üstelik o paraları kuruma ödeyen vatandaşlar hırsızın ödemediği elektrik paralarında ödüyor. Bu durum zaten yeterince can sıkıcı ve sinir bozucu. Şimdi birde hizmeti layıkıyla alamadığında vatandaşın öfke kusması son derece doğal. Öyle ya kardeşim sen elektrik paralarını almıyor musun. Vatandaş ödeme geciktirdiği zaman ceza uygulamıyor musun. O halde 67. Sokaktaki lambaları niçin yanmaz. Hepimizin çok sevdiği ve saydığı Rüştü ağabeyimiz ki biz ona enişte deriz. Artık isyan eder hale gelmiş. Yahu arkadaş ayıptır günahtır diyor. Şu lambaların ki kastettiği sokak lambaları yanması için ne yapmalıyız? Sizin vasıtanızla sesimizi duyuralım istedik dedi. Durum aynen böyledir sevgili yetkililer. 67. Sokakta sıkıntı var.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.