DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

DEĞİRMENDERE YALIEVLERİ PROJESİ HIZLA DEVAM EDİYOR

DEĞİRMENDERE YALIEVLERİ PROJESİ HIZLA DEVAM EDİYOR

Gölcük Belediyesi’nin önemli projelerinden biri olan Değirmendere Yalı Mahallesi Tarihi Evleri aslına uygun biçimde yenilenerek gün yüzüne çıkartılıyor. Bu anlamda 12 tescilli binanın ve caminin restorasyon projeleri geçtiğimiz aylarda Kültür ve Tabiat varlıkları kurulunca onaylandı ve yapımı hızla devam etmekte.

Uzun süre hayalini kurulan ve 2 tanesi bitirilen Yalı Evleri Projesi’nin devamı da hayata geçiyor. Bu projenin bitirilmesiyle birlikte de Değirmendere’ye adeta çağ atlatacak, güzel ve tarihi bir mekan oluşturulmuş olacak.

Tarihi Doku Değirmendere’de Can Buluyor

Daha önceden tarihi iki yalı evini dokusu bozmadan yapan ve büyük beğeni toplayan Değirmendere Yalı Evlerindeki çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş “Bitmesini heyecanla beklediğimiz projede çalışmalar başlamış bulunmakta ve hızla devam etmektedir. Körfezimizin incisi Değirmendere’de tarihi dokuyu canlandırıyoruz. Yalı Mahallesi’ndeki 100 yıllık evleri aslına uygun şekliyle yeniden yapıyoruz. Değirmendere’yi marka yapma yolunda bir adım atmış olmanın heyecanı içerisindeyiz” dedi.

Başkan Mehmet Ellibeş konuşmasına devamla “Değirmendere Yalı Mahallesi’nde hayat bulacak olan projede cafeler, butik oteller, otantik bahçeler yer alacak ve bu proje sayesinde ilimize gelen turist sayısı da artacaktır. Yalı Evleri Projemiz sadece Değirmendere’ye değil ilimize de önemli katkılar sağlayacak ve bir camimiz, bir butik otelimiz de olacak. Ahşap heykel, seramik müzelerimiz oluşturulacak. Yöresel ürünlerin pazarlanacağı yenilip, içileceği kafeler  olacak. Ayrıca  sanat etkinliklerinin yapılabileceği alanımız da bulunacak. Bahçe içerisinde Ahşap Heykel sempozyumunda çalışacak olan sanatçılarımız için alanlar ve amfi tiyatroda yerini alacak. Bu sayede mükemmel bir eser ortaya çıkacak. Projemizi takriben 400-450 gün içerisinde bitirmeyi planlıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

IMG_0722 IMG_0725 IMG_0734 IMG_0715

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.