DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Gölcük Kültür Dernekleri Platformu Lokum dağıttı

Gölcük Kültür Dernekleri Platformu Lokum dağıttı

Gölcük kültür dernekleri platformu Asrın en büyük deprem felaketinin 17. Yılı anısına basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını yapan Dernekler platformu başkanı Bülent Denlikol şu sözleri söyledi “ Asrın en büyük depremi olan 17 Ağustos 1999 da yaşadığımız deprem faciasından bu yana tam 17 yıl geçti. 16 Ağustos’u 17 Ağustos’a bağlayan gece saat 03,02 de meydana gelen asrın felaketinde binlerce insanımız hayatını kaybederken on binlerce insanımız da yaralanmıştı.

17 yıl geçti acımız hala taze

Gölcük’ün 45 saniye içerisinde yerle bir olduğu ve hepimizin ailemizden, komşumuzdan, arkadaşlarımızdan kaybettiklerimiz ya da yaralananlarımızın olduğu büyük felaketin üzerinden tam 17 yıl geçti. Deprem felaketini Gölcük’te yaşayan Gölcük Kültür Dernekleri Platformu olarak unutmamız mümkün değildir. Unutmadık unutturmayacağız. Deprem ülkemizde kaçınılmaz bir yaşam gerçeğidir. Unutulmamalıdır ki; Geçmişte büyük depremler olduğu gibi gelecekte de olmaya devam edecektir. Önemli olan deprem öncesi gerekli tedbirlerin alınarak deprem riskinin en aza indirilmesi ve depremden sonra arama –kurtarma ve ilk yardım hizmetlerinin koordineli ve sağlıklı bir şekilde organize edilebilmesidir. Aksi takdirde tarihin acı tekerrürleri deprem gerçeğini bizlere tekrar hatırlatacaktır.

Unutmayacağız unutturmayacağız

Depremle oluşacak hasar, zarar ve can kayıplarının azaltılmasının bilinen tek yolu, mühendis, mimar ve şehir plancılarının ortak katkı ve çabalarıyla yer seçiminden başlayarak yerleşim alanlarını planlamak, depreme dayanıklı yapılar tasarlamak ve üretmektir. Bunun için, deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak çalışmalarda kamu yararı ve ülke çıkarı doğrultusunda ulusal bir deprem politikası belirlenerek ciddi programlar oluşturulmalı ve daha da önemlisi bunlar yaşama geçirilmelidir.

Anıt Park’ta lokum dağıtımı

Gölcük kültür dernekleri platformu olarak acıların o gün gibi hala içimizde olduğu ve gözyaşlarının bir türlü dinmek bilmediği 17 Ağustos şehitlerimizi bu büyük felaketin 17. Yıl dönümünde bir kez daha saygıyla anarken deprem şehitlerimize Allahtan Rahmet diliyor ailelerinin ve yakınlarının acılarını bir kez daha paylaşıyoruz. Deprem ve doğa olaylarının “AFET” olarak yaşanması ülkemizin ve halkımızın yazgısı olamaz! Olmamalıdır” diyerek sözlerine son verdikten sonra Gölcük’ün kalbi olan Anıt park da lokum dağıtımını gerçekleştirdiler.

DSC05916 DSC05900 DSC05901 DSC05904 DSC05909

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.