DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

İlçemizde Kitap okuma alışkanlığının % 80 i kadınlar’dan oluşuyor

İlçemizde Kitap okuma alışkanlığının % 80 i kadınlar’dan oluşuyor
21.08.2016
1.250
A+
A-

İlçemizde Kitap okuma alışkanlığının % 80 i kadınlar’dan oluşuyor

Gölcük’ün bazı kesimlerinde bulunan kitapçılar dan bir çoğu ile kitap okuma oranını konuştuk verilen cevaplar ise gençler de kitap okuma eyleminin aza indiğini söylüyorlar 

Gölcük’te bulunan Hakikat Kırtasiye çalışanı Abdulkadir Satıcı ile konuştuk ilçemizde kitap okuma eyleminin yüzde 80 nı sadece bayanlardan oluştuğunu söyledi. Gölcük hakikat kırtasiye çalışanı Abdulkadir Satıcı bizlere şu bilgileri verdi “uzun yıllardır burada çalışıyorum, müşteri portföyünde bir değişiklik yok. Kitap almaya gelenlerin yüzde 80’inin bayan olduğunu da ekleyen Satıcı, okuyucuların gündeme göre kitap tercihi yaptığını aktararak şuanda güncel romanlar ve filme konu olan romanlar okunuyor” dedi.

 

SATIŞLAR GÜNDEME GÖRE ŞEKİLLENİYOR

Her esnaf gibi yaz sezonunun sakin geçtiğini söyleyen Satıcı, “ Okulların açılmasıyla satışlarımız artacaktır. Özellikle ders kitaplarına bu dönemde çok rağbet oluyor. Her konu hakkında bizim kırtasiyemizde kitap bulabilirsiniz. Ama bana soracak olursanız insanların gündeme göre kitap tercihini yaptığını söyleyebilirim.

 

OKUYUCULARIN YÜZDE 80’İ KADIN

Okuyucu kitlesinin yüzde 80’inin yaş ayırt etmeksizin kadınlardan oluştuğunu da ifade eden Satıcı, “ Bizim işyerimize gelenlerin çoğu bayan bu yüzden bayanlarda kitap okuma eylemi daha yüksek. Çocuklar okullarda da kitap okumaya yönlendirilmeli. Mesela okullarda kitap okumaya yönelik teşvik adı altında bir sürü faaliyet yapılabilir. diye konuştu.

 

DSC_0230 DSC_0234

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.