DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

İŞSİZLİK ORANI TARIM SAYESİNDE AZALDI

İŞSİZLİK ORANI TARIM SAYESİNDE AZALDI

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, ülkemiz genelinde çift rakamda olan işsizlik oranının tarım sayesinde tek rakama düştüğünü ifade etti.

Toplamda ise 5 milyon 93 bin kişi olan tarımdaki işçi sayısı, 5 milyon 352 bin kişiye yükseldi

Başkan Çanakçı, “Tarımdaki istihdam, ilçemizde olduğu gibi ülkemiz genelinde de arttı. Tarımdaki istihdam, geride bıraktığımız Nisan ayından 5 milyon 400 bin kişiye kadar yaklaştı. Bu da ülkemiz adına gerçekten güzel bir durum. Nisan ayında çalışan tarım işçisi sayısında, Mart ayına oranla ülkemi genelinde 259 binlik bir artış meydana geldi. Toplamda ise 5 milyon 93 bin kişi olan tarımdaki işçi sayısı, 5 milyon 352 bin kişiye yükseldi” dedi.

Tarım işsizlik oranını düşürdü işsizlerin yüzü güldü

Başkan Çanakçı sözlerine şu şekilde devam etti: “Tarım istihdamı ülkemiz ekonomisine olumlu etki ettiğini belirterek tarımda çalışan işçi sayısının yükselmesinin ürün anlamında iyi bir durumun söz konusu olduğuna işaret ettiğini ifade etti ve özellikle ilk bahar aylarına girilen dönemde çalışmalar yoğunlaştığı için burada çalışan kişi sayısı önemli ölçüde arttı. Mart ayında tarımdaki istihdamın oranı %18,9 iken bu oran Nisan ayında %19,4’ e yükseldi. Nisan ayında işsizlik oranı %11 iken tarımdaki istihdam sayesinde bu oran %1,7 düşerek %9,3’e geriledi. Tarımında bu anlamda ne derece önemli olduğunu görüyoruz. Çalışan erkeklerin %15,3’ü, kadınlarında %28,5’i tarımda çalışıyor” dedi.

bekir áanakáç

TATVAN VE AHLAT ILCELERI ARASINDA BULUNAN KIYI SERIDINDE YETISTIRILEN DOMATESLERIN BOLGENIN DOMATES IHTIYACINI KARSILADIGI BILDIRILDI. YILLIK ORTALAMA 25 BIN TON URETILEN DOMATES, SIIRT, BATMAN VE DIYARBAKIR BASTA OLMAK UZERE DOGU ANADOLU BOLGESI'NDE BIRCOK ILE PAZARLANIYOR. (ANADOLU AJANSI - YUNUS OKUR) (20121010)

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.