DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kavaklı iskelesinden başladı, Anıtpark’ta sona erdi KATILIMI AZ HEYECANI BOL

Kavaklı iskelesinden başladı, Anıtpark’ta sona erdi  KATILIMI AZ HEYECANI BOL

Kavaklı iskelesinden başladı, Anıtpark’ta sona erdi

KATILIMI AZ HEYECANI BOL

 İlçemizde ki STK’lardan TESUD, TEMAD ve ADD tarafından organize edilen 30 Ağustos Zafer yürüyüşü Kavaklı iskelesinden başlayıp Anıtpark’ta sona erdi. Beklenen katılımın olmadığı Zafer yürüyüşünde heyecan ise boldu. Ellerinde ki Ay Yıldızlı bayraklarla yürüyüşe katılan Gölcüklü Cumhuriyetçiler İzmir Marşı’nı, Gençlik Marşını ve Memleketim şarkısını yol boyunca söyleyerek yürüyüşe ayrı bir renk kattılar. Balkonlarında Ay Yıldızlı bayraklı vatandaşlarında alkışlarla destek verdiği yürüyüş tam bir neşe içerisinde ve oldukça moralli geçti. Yürüyüşe TESUD Başkanı Mehmet Metin Akyol TEMAD Başkanı Bekir Tülü, ADD Başkanı İsmet Bucak, CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri ve MHP İlçe Başkanı Hüseyin Çıldır’da katıldı.

BASIN AÇIKLAMASINI BUCAK YAPTI

Gölcük Anıt park’taki basın açıklamasını ADD Başkanı İsmet Bucak okudu Bucak basın açıklamasında şunları dile getirdi “30 Ağustos zaferi, ana vatanımız olan Anadolu’da bağımsız, Halk egemenliğine dayalı, Demokratik, Laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurulmasını sağlamıştır. Ulusal bağımsızlık savaşımız emperyalizme karşı verilmiş ve dünyadaki tüm mazlum halklara örnek olmuş, kutsal bir direniştir. Zafer sonrasında büyük Atatürk’ün başlattığı Anadolu aydınlanması, akıl ve bilim temelinde çağdaş bir devlet ve toplum yapısının oluşturulması adına, her türlü engellemeye, ve karanlık odaklarına karşı yurt severler tarafından 94 yıldır kararlılıkla sürdürmektedir. Ne yazık ki bu günden en büyük düşmanımız olan enperyalizme iş birlikçileri, kanla, irfanla kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni bölme ve yıkma faaliyetlerine yoğun bir şekilde devam etmektedirler”.

FETO’YA DIŞ DESTEKLE YAPILAN DARBE

15 Temmuzda FETÖ’ye bağlı guruplar tarafından dış destekle yapılan darbe girişimini Türk Silahlı Kuvvetleri üzerinden Atatürk’ün Kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin Üniter laik yapısına yapılmış olarak kabul ediyor ve kınıyoruz. 15 Temmuzda hayatlarını kaybedenler için en derin ve samimi üzüntülerimizi ifade ediyoruz. Bu süreçte orduya karşı güvensizliğin ortaya çıkmasını ve bu durumun ülkedeki istikrarsızlığı daha da artmasını endişeyle izlemekteyiz. Atatürk’ün Türk ve kabiliyetinin çelikleşmiş ifadesi diye nitelediği ve millet evlatlarından oluşan bu kurumun yıpratılmasına göz yumamayız.

YENİ YASADA ORDUNUN YAPISI KÖKTEN DEĞİŞTİRİLİYOR

Darbeyi getiren sebepleri ortadan kaldırılması şarttır. Anayasal zemine, hukukun üstünlüğü ve kuvvetler ayrılığı ilkesine bir an önce dönülmelidir. Daha kalıcı bir yaklaşım ve adi yargılama zorunludur. Suçsuz insanların Mağdur edilmesi kabul edilemez. Siyasi iktidarın 15 Temmuz sonrasında çıkardığı kanun hükmünde kararnamelerle, ordumuzun yapısını kökten değiştirecek adımlar atılması kabul edilemez. Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) emir komuta birliğinin bozulması küresel aklın amaçlarına hizmet olacaktır. Ülkece yaşadığımız iç ve dış sorunların sebebinin Cumhuriyetin temel değerlerinin oluşturan Atatürk ilkelerinden uzaklaşmak olduğu bu gün artık tüm akılcı çevrelerce görülmekte ve kabul edilmektedir.

MİLLİ MUTABAKATTAN SÖZ EDİLEMEZ

Bu gün her alanda içine düşürüldüğümüz yaşamsal sorunları ancak laik Üniter devlet yapımıza sahip çıkarak Demokratik Parlamenter Rejimimizi koruyup geliştirerek ve Atatürk’ün Yurtta Sulh ve Cihanda Sulh ilkesinden vaz geçmeyerek aşabileceğimiz açıkça görülen bir gerçektir. 15 Temmuz Darbe girişimi sırasında ve sonrasında yurtsever milletimizin darbeye karşı kararlılıkla, cesaret ve birlik beraberlik çok değerlidir. Aynı davranış şeklinin Cumhuriyet değerlerine sahip çıkma noktasında da sürdürülmesi gereklidir ve ülkemizin bekası için şarttır. Siyasal çevrelerin mutabakat çabaları ise inandırıcı olmaktan uzaktır.

IMG_4782 IMG_4790 IMG_4792 IMG_4828 IMG_4853

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.