DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KLİMA SATIŞLARI ARTTI

KLİMA SATIŞLARI ARTTI

Aşırı sıcak havalar sebebiyle

İlçemizde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, klima satışlarında patlama yaşanmasına neden oldu.

Satışlardan memnun olduğunu söyleyen beyaz eşya mağazası Eren dayanıklı tüketim  Vestel ortaklarından biri olan Recai İren  “Klima stokları tükeniyor” dedi. Sıcaklardan korunarak serinlemek isteyen vatandaşlar çareyi ev ve iş yerlerine klima almakta buldu. Sıcaklardan bunalan vatandaşlar soluğu en yakın klimacılarda aldı. Havaların aşırı sıcak olmasından dolayı vatandaşların mağazaya akın ederek klima sorduklarını dile getiren esnaf İren yapmış olduğu açıklamada şu sözleri dile getirdi  “ öncelikle bizden klima alan herkese 500 tl değerinde bir hediye çekimiz var. Bu kampanyayı müşterilerimizi düşündüğümüz için gerçekleştirdik. Özellikle nem oranının artmasıyla birlikte klima satışı ve montajlarında önemli artışlar oldu. Klima satışlarında stok hareketleri çok hızlı seyretmektedir. Sıcakların artmasıyla birlikte klima satışları arttı. Klima satışlarının artmasının bir diğer nedeni ise vantilatörlerin soğutma etkisinin çok fazla olmamasından dolayı insanlara yeterli gelmemesidir. Klimalar ise daha fazla alanı soğutuyor ve daha verimli olduğundan dolayı insanlar klimaya çok daha fazla rağbet gösteriyor.  Havaların çok sıcak gitmesiyle birlikte klima satışlarımız gün geçtikçe daha da artış gösterdi.” ifadelerini kullandı.

Ramazan ayında beklenen yoğunluk şimdi yaşanıyor

Klima satışlarında ramazan ayında artış beklendiğini söyleyen esnaflar “Ramazan ayında sıcaklıkların normal derecelerde seyretmesinden dolayı satışlarda istenilen hedefe ulaşamadık. Sıcakların patlaması ramazan ayından sonra yaşandığı için satışlar son günlerde artış gösterdi. Artışlar sadece ay olarak değil geçtiğimiz yıla oranla daha da arttı. 2015 yılına göre 2016 yılı klima satışlarında daha verimli geçti. Aşırı sıcaklardan dolayı vatandaşların sürekli klima almaya yönelmesi klima stoklarını tüketti” şeklinde konuştular.

KLİMA İLE VANTİLATÖR SATIŞLARI ARTTI

Etkili olan sıcak havanın ardından klima ve vantilatör satışlarında da artış yaşanıyor. Kavurucu sıcaklar nedeniyle evlerinde ve işyerlerinde duramaz hale gelen vatandaşlar, çareyi klima ve vantilatör satan mağazalara giderek serinletici ürünler almakta buldu. Serinlemek amacıyla bazı vatandaşlar klima alırken, bazı vatandaşlarda evlerine vantilatör alarak bir nebzede olsa sıcaklarla baş etmeye çalışıyorlar. Etkili olan aşırı sıcakların klima ve vantilatör satışlarının artmasına neden olduğunu belirten esnaflar, vatandaşların son günlerde klima ve vantilatörlere yöneldiğini ifade ettiler.

SATICILARIN YÜZÜ GÜLDÜ Uzun süredir işlerin durgun olmasından yakınan beyaz eşya satıcılarının yüzü, klima ve vantilatör satışlarının artmasıyla gülmeye başladı.  Sıcaklarla beraber klima ve vantilatör satışlarında patlama olduğunu belirten esnaf İren “Sıcakların artması klima ve vantilatör satışlarının artmasını sağladı. Durumu olanlar klima alırken olmayan vatandalar da vantilatör alıyor. Vantilatör satışları ile biraz olsun işlerimizde hareketlilik başlattı inşallah satışlarımız böyle de devam eder” dedi. VANTİLATÖR UCUZ SERİNLEME ARACI

İlçemizdeki esnaflar satışların bu kadar artacağını tahmin bile etmediklerini söyledi. Ellerindeki vantilatörlerin talep üzerine neredeyse tükendiğini de ifade eden esnaflar “Son günlerde yoğunlaşan sıcaklar vantilatör satışlarında artışa neden oldu. Fazla satılmaz düşüncesi ile çok fazla stok yapmadık. Dükkâna gelen müşterilerimizin aşırı ilgisi nedeni ile vantilatör sipariş ediyoruz. Vantilatöre yapılan bu yüklenmenin asıl nedeni bana göre müşterilerin hem yüksek fiyatlar ile klima alamamasından kaynaklanıyor.  Bu da bizim işlerimizin açılmasına neden oluyor.” dedi.

DSC05856 1 2 3 DSC05850 DSC05851 DSC05854

YORUMLAR

  1. Gülay Özbatır dedi ki:

    güzel haber bu sıcaklarda ihtiyaç