DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

KSO Başkanı Zeytinoğlu: “Enflasyon beklentilerimizin üzerinde geldi”

KSO Başkanı Zeytinoğlu: “Enflasyon beklentilerimizin üzerinde geldi”

TÜİK tarafından açıklanan Temmuz ayı enflasyonunu değerlendiren KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Temmuz ayı Tüketici Fiyatları Endeksinde artış olduğunu görüyoruz.

Temmuz ayı yıllık tüketici enflasyonu yüzde 8,79 olarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Aylık bazda yüzde 1,16 artış göstererek son altı ayın zirvesinde olan TÜFE’de bir önceki aya göre en yüksek artışın alkollü içecekler ve tütün grubunda, düşüş gösteren tek grubun giyim ve ayakkabı olduğunu görüyoruz. Ağustos ayında baz etkisi ile hem ÜFE’de hem de TÜFE’de yıllık bazda azalma olabileceğini bekliyoruz.” açıklamasını yaptı.

Ayhan Zeytinoğlu Ekonomi Bakanı’ndan erken gelen dış ticaret rakamlarının memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi tarafından revize edilen temmuz ayı ihracat ve ithalat rakamlarını da değerlendiren Zeytinoğlu “Temmuz ayı dış ticaret rakamları Ekonomi Bakanımız tarafından revize edildi. Böylece yeni ihracat rakamı 9,9 milyar dolara çıktı. İhracatın düşmesi sonucu korktuğumuz dış ticaret açığının büyümesinden endişe duyuyorduk. İthalatın ihracattan daha hızlı düşmesiyle dış ticaret açığımızda azalma olduğunu memnuniyetle görüyoruz. Ancak aylık bazda ihracatımızın tekrar alıştığımız 13 milyar doların üstü seviyelerine dönmesini arzu ediyoruz. Bunun için yürütülmekte olan teşvik çalışmalarında ihracatın artırılması için destek taleplerimizi yeniliyoruz.” dedi.

????????????????????????????????????

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.