DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

MÜLTECİLER, “TÜRK HALKI BİZİ KINAMASIN”

MÜLTECİLER, “TÜRK HALKI BİZİ KINAMASIN”

Mültecilerin tek isteği ülkelerindeki savaşın sona ermesi ve ülkelerine dönebilmek

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle ülkemize ve ilçemize gelen Suriyeli Mülteciler zor yaşam şartları altında hayatlarını sürdürmeye devam ediyor. Merhameti yüksek olan Türk halkı ve Gölcük halkının destekleriyle hayata tutunmaya çalışan mültecilerden en çok zorlanan yine çocuklar olarak göze çarpıyor.

Savaştan yine en çok çocuklar etkileniyor

Ülkemize ve ilçemize ülkelerinde yaşanan savaş durumu yüzünden gelen ve hayata tutunmaya çalışan Mültecilerin durumları adeta yürek burkuyor. Bu zorlu şartları yine en çok çocuklar yaşıyor. Suriyeli Mültecilerin çocuklara ilçemizde aileleri birlikte hayatta kalabilmek için oradan oraya gitmek zorunda kalıyor. Birçok vatandaşın ve devletimizin desteği ile hayata tutunan mültecilerin tek dileği ülkelerindeki savaş durumunun sona ermesi ve yeniden ülkelerine dönebilmek. Ülkelerinde gerçekten ölümle burun buruna geldiklerini belirten Mülteciler ülkelerinden kaçmanın çocukları ve aileleri için kaçınılmaz olduğunu belirtti. Mülteciler Türk halkından kendilerini kınamamalarını, sadece yaşadıkları zorlukları anlamalarını istediğini dile getirdi.

IMG-20160217-WA0021

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.