DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Perşembe Pazarı’nın adı ‘’15 Temmuz Milli İrade Meydanı’’ oldu

Perşembe Pazarı’nın adı ‘’15 Temmuz Milli İrade Meydanı’’ oldu

Büyükşehir’in ağustos ayı meclis toplantısında Perşembe Pazarı alanının adı 15 Temmuz Milli İrade Meydanı olarak değiştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı meclisi, 103 gündem maddesiyle toplandı. Toplantı öncesinde 15 Temmuz darbe girişimi dolayısıyla mecliste bulunan 3 parti grubunun temsilcileri konuşma gerçekleştirdi. Toplantı 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için gerçekleştirilen bir dakikalık saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

BAŞKAN: TÜM TÜRKİYE BİR BÜTÜN OLDU

Meclis toplantısı öncesinde ilk olarak söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ‘’15 Temmuz darbe girişiminde şehadet şerbetini içmiş olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Türk halkı tüm dünyaya ne kadar büyük bir millet olduğunu gösterdi. Türkiye Cumhuriyeti bütün kurum ve kuruluşları ile bütünleşerek bu alçak girişimi engelledi’’ diye konuştu.

15 TEMMUZ MİLLİ İRADE MEYDANI

Meclis toplantısında 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında on binlerce Kocaelilinin 28 gün boyunca vatan ve demokrasi nöbeti tuttuğu İzmit Perşembe Pazarı’nın adı değiştirildi. Alanın adı tüm partilerin ortak önerisiyle 15 Temmuz Milli İrade Meydanı oldu. Öte yandan Doğantepe’de bulunan Doğantepe Spor Kompleksi’nin ismi de Ömer Halis Demir Spor Tesisi olarak değiştirildi.

NİĞDE’YE PARK YAPILACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesii Niğde’de bulunan 8 bin m2’lik bir alanda demokrasi şehidimiz Ömer Halis Demir adına bir park yapacak. Böylece şehit Astsubay Başçavuş Ömer Halis Demir’in ismi memleketinde sonsuza dek yaşayacak.

DARBE GİRİŞİMİ LANETLENDİ

Aylık meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülmeden hemen önce mecliste grubu bulunan partilerin temsilcileri konuşma gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen konuşmalarda darbe girişimi lanetlendi. AK Parti Grup Başkanvekili Zekeriya Özak, ‘’FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen bu alçak girişimi lanetliyorum. Bu kalleş girişim cesur vatandaşlarımızın bir bütün olmasıyla püskürtüldü. 15 Temmuz gecesi şahadet şerbetini içen değerli vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Buradan demokrasiden yana olan bütün partilere teşekkürlerimi sunuyorum’’ diye konuştu. Meclis toplantısında CHP grubu adına konuşan Erhan Uysal, ‘’Alçak terör saldırısını lanetliyoruz. 15 Temmuz demokrasimiz için bir milat olarak kayıtlara geçti. 15 Temmuz gecesi şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum’’ ifadesini kullandı. MHP adına söz alan Vahip Eryılmaz, ‘’15 Temmuz darbe girişimini lanetliyorum. Tüm dünyaya demokrasi dersi veren değerli milletimize teşekkür ediyor, şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum‘’ açıklamasını yaptı. Bir sonraki meclis toplantısı 22 Eylül Perşembe günü saat 15.00’te yapılacak.

HSNC6799 HSNC6813 HSNC6853 HSNC6728

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.