DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

SEDAŞ SICAKLARA KARŞI ŞEBEKEDE ÖNLEM ALDI

SEDAŞ SICAKLARA KARŞI ŞEBEKEDE ÖNLEM ALDI

Sedaş İcra Başkanı Bekir Sami Güven, mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcak hava koşulları  nedeniyle elektrik tüketiminde ülke düzeyinde rekor tüketimler gerçekleştiğine dikkat çekerken,  talep artışı ile birlikte oluşabilecek ani yük artışlarına karşı, sürekli takipteyiz. İşletme bakım ile şebeke yönetimi grup müdürlüklerimize bağlı ekiplerimiz trafo yüklerini sürekli takip altında tutuyor. Vardiyeli çalışma sistemi ile  sahada 7/24 görev yapıyoruz. Teiaş’ın bölgemizdeki indirici merkezleri ile birlikte SCADA sistemimiz üzerinden orta gerilimde şebekeyi 24 saat kesintisiz olarak izliyoruz.” dedi.

BAKIM ÇALIŞMALARI SON HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Güven, yaptığı yazılı açıklamada, mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyreden hava koşulları nedeniyle yaşanabilecek arızalara karşı SEDAŞ ekiplerinin aralıksız görev yaptığını belirterek, “Aşırı sıcaklara karşı aldığımız önlemlerin yanı sıra, tüketicilerimize kesintisiz dağıtım hizmeti vermek için planlı bakım çalışmalarımız ve yatırımlarımız da sürüyor.” ifadelerini kullandı.

ELEKTRİK TÜKETİMİ

REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRIYOR

Elektrikli aletlerin ve teknoloji ürünlerinin giderek günlük hayatta da daha yaygın kullanılması, sanayinin büyümesi, yüksek hava sıcaklıkları olan günlerde klima kullanımının her geçen yıl daha çok ev ve işyerinde serinleme yöntemi olarak kullanılması ile beraber tarımsal sulama için daha çok elektrik tüketimi gibi birçok etken nedeniyle elektrik tüketiminin hemen her yıl arttığına dikkat çeken Güven, yüksek elektrik tüketiminin sıcaklıkların en fazla artış gösterdiği aylarda gün içinde saat 10.00-12.00 ve 13.00-16.00 arasında yaşandığını belirterek, Türkiye de elektrik tüketiminde rekor kırılan tarihlerin de yaz aylarında gerçekleştiğini, rekor tüketimlerin, 2014 yılında 12-13-14 Ağustos tarihinde, 2015 yılında 28-29-30 Temmuz’da, 2016 yılında ise hava sıcaklıklarının Haziran ayında aşırı yükselmesi ile birlikte 24 Haziran’da rekor tüketimin gerçekleştiğini ifade etti. Güven, Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ) verilerine göre, Türkiye’de 2 Ağustos Salı günü 896 milyon 767 bin kilovatsaat elektrik tüketimiyle rekor kırılırken, elektrik üretimi de 4 Ağustos tarihinde 883 milyon 35 bin kilovatsaatle en yüksek seviyeye ulaşıldı. Bu yılın en yüksek elektrik tüketimi 878 milyon kilovatsaatle 24 Haziran’da gerçekleşmişti. Temmuz ayı içinde üç kez tüketim rekoru kırıldı. Son elektrik tüketim rekoru da 4 Ağustos 2016’da kırıldı.”dedi.

YATIRIMLARIMIZI YAPIYOR, ÖNLEMLERİMİZİ ALIYORUZ

SEDAŞ olarak artan sıcaklarla birlikte şebekede gerçekleşen yük artışlarında şebekede kesintilerin yaşanmaması için gerekli önlemleri aldıklarını ifade eden Bekir Sami Güven, “Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerindeki, 4 bölgede, 20  bin  kilometrekare alanda, yaklaşık 1,5 milyon aboneye, 9 milyar kilowat saat (kWh) elektrik dağıtımı yapıyoruz. SEDAŞ dağıtım faaliyet bölgesinde bakım ve yeni yatırımları, uyguladığı yeni teknolojiler, işinde uzman 1685 kalifiye çalışanı, dağıtım faaliyetlerinde kullanılan  474 şirket aracı ile Şirketimizin yenilenen misyonu doğrultusunda “Müşterilerimizin güvenli, kaliteli, güvenilir elektrik enerjisine sürdürülebilir erişimini sağlamak” için sahada ekiplerimizle 7/24  mücadele ederek kaliteli hizmet ve müşteri memnuniyeti için çalışmalarımız durmadan sürüyor.” dedi.  Güven, sıcak hava koşulları ile birlikte şebekede aşırı yüklenmeler, altyapının eskimesi, deformasyonu ve aşırı tüketim sonucu oluşabilecek arızalara yönelik gerekli hazırlıkları yaptıklarını vurguladı. Güven, havai hatların yoğun olduğu bölgelerde, dış etkilere maruz kalabilecek hatlarda arıza risk oranının  daha yüksek olduğunu belirtirken,  SCADA kapsamındaki trafo merkezlerinde,  tüm transformatörlerin yüklerinin gerçek zamanlı olarak uzaktan izlenmesini de sağladıklarını belirtti. Güven açıklamasında, “Yatırım çalışmaları ile ekonomik ömrünü tamamlamış ve kapasite artışı gerektiren tesislerde iyileştirme çalışmaları yaptık. İyileştirme ve bakım çalışmalarının yanı sıra, arızaların en hızlı şekilde tespit edilebilmesi için en son teknolojilerle de yatırımlarımızı yapıyoruz. Ekiplerimiz şebeke de sürekli ihtiyaçları belirleyip, elektriğin sürekliliği için aksiyon alıyor. 2011-2015 yıllarında 360 milyon lira yatırım yapan SEDAŞ, önümüzdeki beş yılda da 508 milyon lira yatırım yapacak. SEDAŞ bölgesinde tüketicilere en iyi hizmetin verilmesi için bütün imkanlarını seferber ediyor” dedi.

SEDAŞ Sıcaklar İçin Önlem Alıyor (1) SEDAŞ Sıcaklar İçin Önlem Alıyor (3) Bekir Sami Güven SEDAŞ_Yonetim_Kurulu_ve_Icra Başkani

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.