DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

SEDAŞ’TAN, KAÇAK ENERJİ KULLANIMI İLE MÜCADELE İÇİN “BİLGİLENDİRME VE BİLİNÇLENDİRME” KAMPANYASI

SEDAŞ’TAN, KAÇAK ENERJİ KULLANIMI İLE MÜCADELE İÇİN  “BİLGİLENDİRME VE BİLİNÇLENDİRME” KAMPANYASI
24.08.2016
1.000
A+
A-

SEDAŞ’TAN, KAÇAK ENERJİ KULLANIMI İLE MÜCADELE İÇİN

“BİLGİLENDİRME VE BİLİNÇLENDİRME” KAMPANYASI

SEDAŞ, kaçak enerjiyle mücadele kapsamında yeni bir projeyi hayata geçiriyor. SEDAŞ, “Kaçak elektrikle İlgili Bilgilendirme ve Bilinçlendirme” projesi kapsamında, kayıp kaçak oranında düşüş sağlamayı, 1,6 milyon elektrik kullanıcısını bilinçlendirmeyi ve farkındalık yaratmayı hedefliyor.

 

SEDAŞ, kaçak elektrik ile mücadelede yeni bir adım olarak “Kaçak Enerjiyle İlgili Bilgilendirme ve Bilinçlendirme” projesini hayata geçiriyor. Proje kapsamında, SEDAŞ çalışanları, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerindeki yaklaşık 1,6 milyon aboneyi bilgilendirmek üzere sahaya çıkacak. SEDAŞ çalışanları tarafından abonelere ulaştırılacak olan kaçak elektrik bilgi broşürleri ile elektrik tüketicileri bilgilendirilecek. Abonelere ulaştırılacak olan broşürlerde, elektrik satış sözleşmesi imzalamadan elektrik kullanılmaması, SEDAŞ tarafından kesilen elektriğin, SEDAŞ’ın bilgisi ve izni dışında bağlanmaması gerektiği gibi bilgiler yer alacak.

SEDAŞ PAYDAŞLARIYLA İŞBİRLİĞİ YAPACAK

SEDAŞ proje kapsamında, tüketicilerin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi kon usunda önemli sivil toplum kuruluşlarından Elektrik Mühendisleri Odası Şube Yönetimi ve EMO İl temsilcilikleri, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce’deki Elektrik Teknisyenleri Odalarının yönetimleri yanı sıra, STK’lar, Muhtarlıklar ve üniversitelerle de iş birliği yapacak. Ayrıca, SEDAŞ Ölçme ve Veri Yönetimi Grup Müdürlüğü yöneticileri, projede görev alacak çalışanlarla, Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce ve Gebze işletmelerinde ayrı ayrı toplantılar gerçekleştirerek proje hakkında bilgilendirme yapacak.

“ABONE OLMADAN VE BORÇ ÖDEMEDEN KULLANMAYIN”

Proje hakkında bilgi veren SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven: Kaçak elektrik ve kaçak elektrik kullanımı, Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği’nde ‘Dağıtım lisansı sahibi tüzel kişinin ilgili mevzuata uygun olarak kestiği elektrik enerjisini, mücbir sebep halleri dışında, yükümlülüklerini yerine getirmeden dağıtım lisansı sahibi tüzel kişinin izni dışında açması’ olarak tanımlanmaktadır. Bu tanımdan da anlaşıldığı üzere, elektrik bağlantısı dağıtım şirketinin sorumluluğundadır. Abonesiz olarak veya açma işlemi tarafımızdan yapılmadan tüketilen enerjinin kayıt altına alınabilmesi ve fatura edilebilmesi SEDAŞ’ın yasal yükümlülüğüdür. Bu gibi durumlarda, kaçak/usulsüz elektrik tespit tutanağı düzenlenmekte ve yapılan tüketim, kullanıcısına, birim fiyatın 1,5 katı ile çarpılarak fatura edilmektedir. ‘ Kaçak Elektrik ile İlgili Bilgilendirme ve Bilinçlendirme’ projesini hayata geçirmekteki amacımız, elektrik kullanıcılarını, bu konularda detaylı olarak bilgilendirmektir” dedi.

“KESİLEN ELEKTRİĞİ SAKIN KENDİNİZ AÇMAYIN”

Güven, elektrik fatura tahsilatının perakende satış şirketleriyle ilgili bir süreç olduğunu ve yasa gereği dağıtım şirketi olarak elektrik perakende satış şirketlerinden bildirilen, borçlu abone listelerine ait kesme ve açma işlemlerini takip etmek zorunda olduklarını belirtirken, “Borcunu ödemediği için elektriği kesilen bir kullanım yerinde, borç ödenmeden elektriğin kullanıcı tarafından tekrar bağlanarak kullanılması ile veya kendinden önceki kullanıcı tarafından tahliye edilen ve elektriği kesilen bir kullanım yerinde, yeni gelen kullanıcının aboneliği devir almadan elektriği kendi bağlayarak kullanması ya da borcu ödenmediği için perakende satış şirketi tarafından abonelik sözleşmesi feshedilen ve borçların tahsili için yasal takip başlatılan bir kullanım yerinde, aynı kullanıcının tekrar sözleşme imzalamaksızın elektriği bağlayarak kullanması hallerinde kaçak elektrik kullanımı gerçekleşiyor. Bu anlamda suç işlenmemesi, telafisi mümkün olmayacak kazaları da önlemek için tüketicilerimizi bilgilendirmeyi ve bilinçlendirmeyi hedefliyor, konu ile ilgili kamuoyunda ve sektörümüzde farkındalık yaratmak istiyoruz.”dedi.

 

 

 

SEDAŞ hakkında

SEDAŞ, Doğu Marmara’da yer alan Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerini kapsayan yaklaşık 20 bin kilometrekarelik yüz ölçüm üzerinde, toplam 4 il, 45 ilçe, 47 Belediye, 1441 köyde, 1,5 milyon tüketiciye, 3,4 milyon nüfusa 1699 çalışanıyla, 24 saat kesintisiz olarak enerji dağıtım hizmeti vermektedir. Türkiye’nin önde gelen sanayi gruplarından Akkök Holding ile Avrupa’nın en büyük on lider enerji şirketi arasında yer alan CEZ Group’a ait bir kuruluş olan SEDAŞ, elektrik dağıtım faaliyetleri kapsamında, bölgesindeki abonelere kaliteli ve kesintisiz elektrik dağıtım hizmeti vermeyi hedefleyerek, bu kapsamda oluşan arızalara hızla müdahale eder, 7/24 kesintisiz ve güvenilir hizmet vermek üzere elektrik dağıtım şebekesinde gerekli operasyonları gerçekleştirir. SEDAŞ bölgesindeki elektrik dağıtım şebekesinde kapasite artışı, yenileme ve ek tesis yatırımları ile bakım çalışmalarını da gerçekleştirir. Bu faaliyetleri, sayısı 33’e varan dağıtım merkezi ve toplamda 21 Müşteri Hizmetleri Merkezi üzerinden yürüten SEDAŞ’ın, 2015 yıl sonu itibariyle Doğu Marmara’yı kapsayan faaliyet bölgesindeki 4 ilde, dağıtılan toplam elektrik miktarı 9,1 milyar kWh’tir.

 

Bekir Sami Güven_SEDAŞ İcra Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.