DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

SÖZLEŞMELİ VE ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

SÖZLEŞMELİ VE ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER
23.08.2016
32.172
A+
A-

SÖZLEŞMELİ VE ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER    

Gölcük ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü sözleşmeli ve ücretli öğretmen alımında halkımızın zihninde oluşan bazı yanlış bilgileri gidermek için açıklamalarda bulundu.Gölcük ilçe Milli eğitim Müdürlüğüden gelen açıklamada şu sözler söylendi “Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl yaşamış olduğu olağanüstü olaylardan dolayı Doğu illerinde ortaya çıkan öğretmen boşluğunu gidermek için 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapacaktır. Sözleşmeli öğretmenliğin ücretli öğretmenlikten pek çok farkı vardır. Bu farklar nelerdir:

“Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik“ der ki: “Sözleşmeli öğretmenlerden sözleşme gereği 4 yıllık çalışma süresini tamamlayarak adaylık sürecinde başarılı olanlar, talepleri halinde görev yaptıkları eğitim kurumunda öğretmen kadrolarına atanacak.  Öğretmen kadrolarına atananlar, aynı yerde en az 2 yıl daha görev yapacak, bunlar hakkında adaylık hükümleri uygulanmayacak.”

“Yani sözleşmeli öğretmenlerin kadro alabilmeleri için bulundukları okulu hiç değiştirmeden 6 yıl görev yapmaları gerekir. Ücretli öğretmenler de ise kadroya geçiş diye bir şey yoktur. Bu öğretmenler okullarımızın ihtiyaçlarına göre görevlendirilir. İhtiyaç ortadan kalktığında okuldaki görevi de sona ermiş olur.”

“Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınav komisyonu oluşturulacak. Gerek görülmesi halinde aynı usulle birden fazla sözlü sınav komisyonu kurulabilecek. Yönetmeliğin bu maddesine göre sözleşmeli öğretmenler sözlü sınava tabi tutulacak ve bu sınavlarda belirli bir başarı yakalayanlara görev verilecek. Ücretli öğretmenlerde ise sözlü sınav uygulaması yoktur. Sözleşmeli öğretmen olarak atananlar, ilgili hükümler doğrultusunda adaylık eğitimine tabi tutulacak. Ücretli öğretmenlerde ise kadroya atama söz konusu olmadığından adaylık eğitimine tabi tutulmayacak adaylık eğitiminin yükümlülüklerini yerine getirmeyeceklerdir.Doğum ve askerlik sebebiyle hizmet sözleşmesi feshedilen sözleşmeli öğretmenlerin pozisyonu saklı tutulacak ve bunlar istekleri halinde ayrıldıkları eğitim kurumunda yeniden hizmete alınacak. Sözleşmeli öğretmenlerin okullarıyla ilgili hakları saklı tutulurken, ücretli öğretmenler görev yaptıklara okula geri dönmek gibi bir hakları yoktur.

İhtiyaca göre farklı okullara yönlendirilecekler

Milli Eğitim Müdürlükleri bu öğretmenleri ihtiyaca göre farklı bir okula yerleştirebilir.Sözleşmeli öğretmenler, yarıyıl ve yaz tatillerinde izinli sayılacak. Bunlara, hastalık ve diğer mazeret izinleri dışında ayrıca yıllık izin verilmeyecek.”Ücretli öğretmenler ders saat ücretli derslere girmekte çalışma süreleri derse girdikleri süre kadar olup tatilleri de bunun dışında kalan zamanlarıdır.Bu öğretmenlerin sözleşme süreleri bir yıllık yapılacak. Bir yılın sonunda sözleşmesi feshedilmeyenlerin sözleşme süreleri, takip eden yıl için de geçerli olacak. Bu süre 4 yılı geçemeyecek.Sözleşmeli öğretmenlerin sözleşme süreleri bir yıllık yapılırken; ücretli öğretmenlerin görev süreleri ise görevli oldukları okulun ihtiyacına göredir. Bu bir öğretim yılı da olabilir; bir ay da olabilir.Sözleşmeli öğretmenlik başvurusunda bulunmak için KPSS´den, atanacakları alanlar için belirlenen taban puan ve üzerinde puan almış olma şartı aranacak.Ücretli öğretmenlik başvuruları için KPSS taban puan şartı aranmayacak.”

ercan gülsuyu

YORUMLAR

  1. nigar dedi ki:

    tesekkurler

  2. Umut dedi ki:

    Kumaş aynı kumaş etiket farklı…
    Adalet istiyoruz.

  3. seyda dedi ki:

    teşekkür ederim çok hoş bir anlatım olmuş

  4. Hikmet ceylan dedi ki:

    Bu sorumluluğu üstünüze aldığınız için minnettarız çok teşekkürler gayet bilgilendirici olmuş sağolun hocam her şey gönlünüzce olsun insaâllâh