DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

SUDA DOĞUM AİLE KONAK HASTANESİ’NDE MÜMKÜN

Gölcük’te faaliyet gösteren Aile Konak Hastanesi, yeni hizmete sunduğu Suda Doğum ünitesiyle, gebelere keyifli bir doğum imkanı sunuyor

Gölcük Ford Sapağı karşısında hizmet veren Aile Konak Hastanesi, yeniliklere doymuyor. Genişleyen hekim kadrosuyla ve son teknoloji ürünü cihazlarla gerçekleşen başarılı ameliyatlarıyla adından sıkça söz ettiren Aile Konak, yeni bir doğum yöntemi olan “Suda Doğum” ünitesini de hizmetleri arasına ekleyerek, doğum yapacaklara keyifli bir normal doğum anısı yaşatıyor. Normal doğumu suyun etkisiyle daha hızlı ve kolay hale getiren Suda Doğum yöntemi, doğumun travmatik etkisini de minimize ederek, doğumu anne ve bebek açısından hem keyifli hem sağlıklı kılıyor.

Anne ve bebek açısından sağlıklı

Aile Konak Hastanesi’nde hizmete sunulan Suda Doğum ünitesinde ilk Suda Doğum’u gerçekleştirn Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı op. Dr. Funda UYANIK, suyun gebeleri rahatlatarak kasların gevşemesi ile doğumun daha kolay olduğunu, sıcak suyun içinde durmanın suyun kaldırma kuvvetinden dolayı annenin hareketini arttırdığını, buna bağlı olarak vücuttaki kan dolaşımı hızlandırarak ve rahim kasılmalarında da ağrının daha az hissedildiğini ifade etti.  Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Op. Dr. Funda Uyanık ve Pediatrist Dr. Müjgan Gökduman eşliğinde gerçekleştirilen ilk suda doğumda, 4 kilogram 600 gr bir erkek bebek dünyaya geldi. Doğum sırasında epizyo kesisi yapılmayarak perine yırtığı oluşmadan doğum gerçekleştirilerek ve bebeğin suya doğumunun hemen sonrasında anne göğsüne alınarak, ten tene teması ve emzirmesi sağlandı.

Suda Doğum eğitimi veriliyor

Aile Konak Hastanesi’nde başarıyla gerçekleştirilen Suda Doğum faaliyeti, bebeğini suda dünaya getirmek isteyen anne adaylarına özel, doğum koçu tarafından hamile okulunda dört hafta süre ile toplam sekiz saat süren bir eğitim veriliyor. Bu eğitim ile doğal doğum için nefes ve egzersiz çalışmaları yapılarak, gebelerin doğuma daha rahat girmeleri ve keyifle  bebeklerine kavuşmaları sağlanıyor. Suyun pozitif enerjisi ve bebeğine sağlıkla kavuşmak isteyen gebelere sunulan Suda Doğum yöntemi, Aile Konak Hastanesi’nin tecrübeli Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanları tarafından desteklenmektedir.

doğum ünitesi dr funda uyanık 04-egitim

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.