DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

VALİ COŞ’TAN SEDAŞ’A TEŞEKKÜR

VALİ COŞ’TAN SEDAŞ’A TEŞEKKÜR

SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan, Dağıtım Direktör Vekili Dr.Ersan Şentürk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdür Yardımcısı Murat Tokat ve Denetim Daire Başkanı Davut Keleş Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’u makamında ziyaret ettiler.

SEDAŞ’ın elektrik dağıtım faaliyetleri hakkında Sakarya Valiliği’nin görüşlerini almak üzere, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ile bir araya gelen SEDAŞ ve ETKB yöneticileri, yapılan çalışmalar hakkında Vali Coş’a bilgi verdiler.

Bekir Sami Güven, darbe girişiminin ardından meydana gelen birlik ve beraberlik ortamının geleceğe yönelik olumlu sinyaller verdiğini ifade ederek, “SEDAŞ olarak yatırımlarımızı her yıl yüzde 100 oranında gerçekleştirerek bölgemize artı değer katmaya, bölgemizdeki abonelerin, güvenli, kaliteli, güvenilir elektrik enerjisine sürdürülebilir erişimini sağlamaya devam edeceğiz. Dağıtım bölgemizde yer alan Sakarya yanında Kocaeli, Bolu ve Düzce illeri ile bu illerin toplam 45 ilçesi ve 47 Belediye ile  1441 köyünde yaklaşık 20 bin kilometrekarede toplamda 3,4 milyon nüfusa ve 1,5 milyon tüketiciye elektrik dağıtım hizmeti veriyoruz.” dedi.

SEDAŞ YATIRIMI ARTTIRIYOR

Güven, özelleşme ile Akkök Holding ve CEZ Grup’un oluşturduğu, AKCEZ tarafından 11 Şubat 2009 tarihinde SEDAŞ’ın devir alındıktan sonra markalaşma sürecine hız verdiğini belirterek, “Kurumsallaşma ve yeniden yapılanma ile birlikte, mevcut elektrik şebekesinin yenilenmesi, iyileştirilmesi, kapasite artışı sağlanması ve akıllı şebeke sistemlerinin devreye alınması ile ilgili çalışmalara hız verdik. SEDAŞ’ın, kamu döneminde bir yılda gerçekleştirdiği yatırım miktarını 4 katına çıkardık. 2011-2015 yılları arasında yatırımlarımızı, 360 milyon TL’ye çıkardık. 2016-2020 tarife döneminde de 508 miyon TL olarak yatırımlarımızı gerçekleştireceğiz.“ dedi.

GÜVENLİ, KALİTELİ VE GÜVENİLİR ENERJİ

Bekir Sami Güven, kaliteli hizmet için eğitim yatırımlarını önemsediklerini, SEDAŞ’ın Teknik eğitim merkezini kurarak, tüm iş güvenliği araç gereçleri ve çalışanların eğitimleri için bu konuda SEDAŞ’ın 3 milyon TL’lik yatırım yaptığını belirterek,  yine kaliteli hizmet ve müşteri memnuniyeti için  SEDAŞ’ın 910 taşeron firma elemanını kadrolarına alarak SEDAŞ bünyesine dahil ettiği, istihdam imkanı sağladığı ve  verimlilik, hizmet kalitesi esası ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Güven Valilik Makamını bilgilendirirken, “SEDAŞ olarak, sorumluluk alanımızdaki tüm tüketicilere, sürdürülebilir ve kaliteli enerji sağlamak ana hedefimizdir. Bu hedefimiz paralelinde, düzenlemeye ve denetlemeye tabi bir sektörde faaliyet gösterdiğimizin de bilinciyle mevzuat hükümleriyle yüzde 100 uyumlu bir şekilde ve operasyonel mükemmellik anlayışımız paralelinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. OSOS, SCADA, GİS ve WFM projelerimiz tamamladık. Ancak geliştirmeye açık bu projelerimizi sürdürüyoruz. Bu çalışmalar kapsamında SEDAŞ’ta tüm bilgi sistemleri altyapısını yenileyerek  SAP tabanlı sistemleri devreye aldığımızı belirtmek isterim. Bu projeler ile tüm bölge genelinde daha etkin süreç yönetimi ve raporlama imkanına, dolayısıyla daha yüksek hizmet kalitesine ulaşılmıştır.” dedi.

SEDAŞ’A VALİ ÇOŞ’TAN TEŞEKKÜR

Vali Hüseyin Avni COŞ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerine, SEDAŞ’ın çalışmalarını yakından izliyor ve başarılı çalışmalarını beğeniyoruz dedi ve Bekir Sami Güven’e de verdiği bilgiler için teşekkür ederken,  SEDAŞ’ın darbe kalkışması sırasında hızlı aksiyon alan ve talimatlarımızı hızla yerine getiren dağıtım şirketi olarak  ayrıca yöneticileri ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

SEDAŞ ve ETKB İnceleme Denetim Heyeti Nezaket Ziyareti

YORUMLAR

  1. davut keleş dedi ki:

    Gölcük haber, Bir gölcüklü olarak Vali beyi zaiyaretimizi paylaşımıznız için teşekekür ederim.