DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ASKERİ HASTANELER İLE DEVLET HASTANESİ BİRLEŞTİ

ASKERİ HASTANELER İLE DEVLET HASTANESİ BİRLEŞTİ

Askeri Hastaneler Sağlık Bakanlığı’na devredildi

 

ASKERİ HASTANELER İLE DEVLET HASTANESİ BİRLEŞTİ

 

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi başhekimi Yüksel Pehlevan dün yaptığı basın açıklamasında devlet hastanesinin ek binasına askeri hastane olduğunu belirterek bazı bilgiler verdi.

 

Hastanemiz gittikçe büyüyor

 

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi başhekimi Pehlevan “ Hastanemizin ek binasına askeri hastane olarak adlandırıldı. Askerideki bütün hekimler sağlıkbakanlığına bağlandı.doktorlarımız hizmet vermeye başladı. Hastalar için ise ulaşım sorununa şöyle bir çözüm bulduk, şehir içi minibüsleri donamadaki kalyon kapının oradan geçeçek, hastaneye gitmek isteyenlerin ise kapıda servis bekletilerek içerden servis ile alınacaklar. Kapıda bize ait güvenlik personeli olacak. Hastanede şuan da ana branşlar hizmet vermekte, isteğe görede ek branşalr gelebilir. Tüm branşlar zamanla hizmet vermeye başlayacak. Vatandaşlar ramndevu sistemine aynı şekilde telefonla alabilecekler. Hastanede 3 adet ameliyat odsı var doğumhane ve bir çok odalarımız mevcut. Bizim devlet hastanemize de MR sistemi gelmiştir. Artık hastalarımıza dah aiyi hizmet vereceğiz” diye konuştu.

 

5 BİN 600 HASTA YATAĞI GELDİ

 

SGK Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, SGK Başkan Yardımcısı Orhan Koç, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Alper Cihan ve SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Gazi Alataş’ın katıldığı görüşmede, vatandaşların ve askeri personelin sağlık hizmetlerine erişimi konusundaki tüm süreçler gözden geçirilirken, gerekli düzenlemelerin yapılması konusunda görüş ve öneriler masaya yatırıldı.

 

Devredilen askeri hastanelerle 5 bin 600 yatağın daha sigortalılar için hizmete açıldığını vurgulayan Alataş, sigortalıların yanı sıra er ve erbaşların bu hastanelerden yüksek kalitede hizmet almaya devam edeceklerini belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bünyesinde hizmet veren GATA Ankara Eğitim Hastanesi, GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi, Ankara’daki Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Başkanlığı, Bursa, İzmir, Diyarbakır, Erzurum Mareşal Çakmak, Ankara Etimesgut, İstanbul Kasımpaşa, İstanbul Gümüşsuyu, Ankara Mevki, Tekirdağ Çorlu, Eskişehir, Kocaeli Gölcük, Balıkesir, Çanakkale, Elazığ, Girne, Isparta, Van, Kayseri, Ağrı, Muğla Aksaz, Erzincan, Konya, Amasya Merzifon, Bitlis Tatvan, Hakkari, Adana, Balıkesir Edremit, Çanakkale Gelibolu, Kars Sarıkamış ve Şırnak asker hastaneleri, Kanun Hükmünde Kararname ile Sağlık Bakanlığına devredilmişti.

1 golcuk-asker-hastanesi-213 IMG_5133

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.