DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

“Bütün Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Gününü kutluyorum”

“Bütün Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Gününü kutluyorum”
18.09.2016
1.015
A+
A-

“Bütün Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Gününü kutluyorum”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya, tüm ülkemizde bugün kutlanacak olan 19 Eylül Gaziler günü hakkında basın açıklaması yayınladı.

Başkan Kaya, “Türk Ulusunun yakın tarihteki en büyük mücadelelerinden biri Milli mücadele döneminde yaşanmıştır. Milli mücadele işgalci emperyalist devletlere ve İstanbul Hükümeti ile saltanat hilafete onların destekçilerine karşı gerçekleştirilmiştir. Milli mücadele Türk ulusunun bağımsız yaşama özleminin adıdır. Topyekûn gerçekleştirilmiş bir savaş olarak tarihe yazılmıştır. Türk halkı bu mücadele de M. Kemal Paşanın etrafında kenetlenerek onun rehberliğinde inanarak bağımsızlığına ulaşmıştır. Bağımsızlığa giden yolda büyük komutan, büyük önder Hürriyet ve istiklal benim karakterimdir diyerek bu var olma yok olma mücadelesinin en önünde yer almış, mücadele sırasında gösterdiği hizmetleri nedeniyle Sakarya Savaşından sonra 19 Eylül 1921 tarihinde Büyük Millet Meclisince çıkarılan bir kanunla mareşal rütbesi ile Gazi unvanı verilmiştir. Bu karar devletimizin ve milletimizin gazilerimize verdiği önemin, onlara duyulan minnet ve şükran duygularının ifadesidir.”

“Ülkeyi yönetenlerin nazarında da değerli olmalıdır”

“Çağın koşullarına, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ancak tarih bilinciyle mümkündür. Türk milletinin her ferdi yaşadığı hayatın geçmişte edinilen tecrübelerin bir sonucu olduğunu bilmelidir. Bu bakış açısıyla gazilerinin ve şehitlerinin hatırasını canlı tutmalı, korumalı ve yaşatmaya büyük özen göstermelidir. Onların vatana sahip çıkmak konusunda gösterdikleri büyük fedakârlıkları gelecek nesillere aktarmanın doğru yolları araştırılmalıdır. Bizim gözümüzde her gazimiz değerlidir. Ülkeyi yönetenlerin nazarında da değerli olmalıdır.”

“Cumhuriyet Halk Partisi Şehit ve Gazilerini her zaman yüce duygularla anımsamış, sonsuz sevgi ve saygı duymuştur”

“Cumhuriyet Halk Partisi Şehit ve Gazilerini her zaman yüce duygularla anımsamış, sonsuz sevgi ve saygı duymuştur. Gazilerimiz bağımsız laik cumhuriyetimizin onurlu sembolleridir. Unutulmamalıdır ki şehit ve gazi, toprağı VATAN; insanı ULUS yapan değerlerdir. Kahraman gazilerimiz destanlarıyla büyüdüğü atalarına layık bir evlat olduklarını gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğruna seve seve canlarını hiçe sayarak bedel ödeyeceklerini her vesile ile göstermişlerdir. Bu üstün hizmetleri ve fedakârlıklarını millet olarak hafızalarımızda daima tazeliği koruyacak ve yaşatılacaktır. Gazilerimiz sizler için yapılan hiçbir şey eşsiz hizmetlerinizin karşılığı olamaz. Cumhuriyet halk partisi olarak edebi başkomutan Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazi unvanının verilişinin yıldönümünde bölünmez bütünlüğün ve ulusal birliğin korunması uğruna girişilen mücadelelerde gazi unvanı alan kahramanları bugün bir kez daha şükran ve minnet duygularımızla anıyoruz.”

chp-aaycrova-ilae-baukanc-2-2 gazolerle-resom

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.