DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

ETİKET UYARISI

ETİKET UYARISI

TÜKODER’den vatandaşa ve tüketiciye

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Gölcük Şubesi Başkanı Muhterem Aslan, tüketicilerin alışverişlerde yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, “Etiket fiyatları ile pos cihazlarına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti

Banka logolarına dikkat etsinler

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Gölcük Şubesi Başkanı Muhterem Aslan, tüketicilerin alışverişlerinde yaşadıkları sorunlara yönelik bazı bilgiler verdi. Aslan, konu hakkında yaptığı açıklamada “Çoğu kişi kredi kartı kullanıyor ve alışverişlerini bu yolla yapıyor. Normaldir ki her bankanın vermiş olduğu kredi kartları farklı oluyor. Alışveriş yaparken kullanılan kredi kartının ait olduğu bankanın pos makinesi varsa kredi kartı yoluyla puan kazanılıyor. Fakat kredi kartı ile aynı bankanın pos makinesi yoksa puan kazanılmıyor. Müşteriler, mağaza girişlerindeki kapılara asılan banka logolarına dikkat etsinler. Bazı bankaların logoları kapılarda gösterilmesine rağmen o bankaların pos makineleri kullanılmıyor. Böyle olunca da alışverişlerden puan kazanılmıyor. Halkımız, bu sebepten ötürü mağdur olmasın” dedi.

Etiket fiyatlarına dikkat edin

Aslan, alışverişlerde etiket fiyatları ile kasadaki fiyatların tutmaması ile ilgili durum hakkında da bazı bilgiler verdi ve “Alışveriş merkezlerinde fiyatları gösteren broşürler var. Bu broşürlerde verilen fiyatlar ile konu olan ürünlerin mağaza kasalarındaki fiyatları farklı oluyor. Çoğu kişi bu durumu evlerine ulaştıktan sonra fark ediyor. Müşterilerimiz bu duruma dikkat etmeli ve bunu yaşarlarsa duruma itiraz etmeliler. Etiket fiyatları ile kasa fiyatları farklı olan ürünlerin olduğunu bazen görüyoruz. Halkımız bu tür ürünleri almayarak satıcılara gerekli cevapları vermeli ve itirazlarını yapmalılar. Şikâyetler, internet üzerinden de yapılabilir. Bunun yanı sıra, telefonlara birçok tatil merkezinden mesaj geliyor. Herhangi bir otelde tatil, devre mülkte indirim olduğuna yönelik mesajlar geliyor. Vatandaşlar, bu durumda çok dikkatli olmalılar. Bu tür yerlere gitmemeli, giderlerse de herhangi bir kâğıda imza atmamalılar. Yoksa mağduriyet yaşayabilirler” dedi.

Birden çok pos makinesi kullanamayız

İlçemizdeki mağazaların çalışanları ise pos cihazları hakkında kendi görüşlerini dile getirdi. Esnaf Davut Uzun ben esnafım pos makinem iki tane var, alışverişi bu makinelerle yapıyorum. Bizler birden fazla pos makinesini nasıl kullanalım, Her bankanın ayrı kartı var. İlçemizde 15’e yakın banka var hepsinin pos makinesini almamızın imkanı yok. Bu yüzden bütün kartları iki veya üç pos makinesini kullanarak hallediyoruz. Bizim kendi düşüncemiz bir pos makinesi olsun bütün bankaların bu pos makinesinde alışverişi olsun ne biz mağdur olalım ne de tüketici. Başka türlü buna bir çare bulamayız. Benim dükkanıma on tane pos makinesini koyamam hem görüntü kirliliği oluşur hem de bu kadar pos makinesini alamam” diyerek düşüncelerini belirtti.

img_8369

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.