DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

FİLOSUNA GÜÇ KATTI

FİLOSUNA GÜÇ KATTI

Büyükşehir İtfaiyesi 5 yeni araçla

Büyükşehir İtfaiyesi, filosunu 5 yeni araçla daha da güçlendirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi bünyesine kattığı 5 yeni araçla filosunu daha da güçlendirdi. Son teknolojiye sahip araçlar İtfaiye Daire Başkanlığı’nda düzenlenen törenle göreve başladı. 5 yeni araç Gebze Mollafenari’de, Gebze, Körfez, Gölcük ve İzmit’te çalışacak.

 İLK MÜDAHALE ÖNEMLİ

 İtfaiye araçlarının göreve başlama törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Erol, İftaiye Daire Başkanı Doğan Kara, Kent Konseyi Başkanı Kadir Köktürk, daire başkanları, itfaiye personeli ve gönüllü itfaiyeciler katıldı. Törende konuşan Başkan Karaosmanoğlu, itfaiyecilik mesleğinde ilk müdahalenin önemli olduğunu vurguladı. Başkan Karaosmanoğlu yangın gerçekleşmeden verilecek eğitimlerle olayın önüne geçmenin önemli olduğunu söyledi.

 KÖYLERE SEYYAR İTFAİYE TANKERİ

 Köylerde seyyar itfaiye tankeri uygulaması gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Köylere traktör miliyle çalışan itfaiye tankerleri verdik. Vatandaşlar bu tankerlerle oluşan yangına itfaiye gelene kadar müdahale ederek, yangının büyümesini engelliyor. Yangına ilk çıktığı saniyelerde müdahale çok önemli. Çünkü yangın birkaç saniyede büyüyebiliyor. Her türlü yangına ve afetlere müdahale etmek için hazırlıklı olmamız gerek. İtfaiyenin araç gereçlerinin yeni, personelin eğitimli olması önemli. Bunun için araçlarımızı yeniliyoruz” dedi.

 KOCAELİ GENELİNDE 467 PERSONEL

 İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara da konuşmasında eylül ayının son haftasının İtfaiye Haftası olduğunu belirterek, itfaiyecilerin haftasını kutladı. Daire Başkanı Kara, “Kocaeli genelinde 15 ayrı noktada 467 personeli ile hizmet veriyoruz. 2016 yılında İtfaiye olarak toplam 6 bin 773 olaya müdahale edildi. Bu olayların 4 bin 353’ü yangın, 2 bin 420’si kurtarma olarak gerçekleşti. Kocaeli sahillerinde 10 bölgede gönüllülerimizle birlikte cankurtaranlık hizmeti verilerek, vatandaşların denizdeki can güvenlikleri sağlandı. Hizmetin başladığı 2005 yılından bu zamana kadar toplam 5 bin 879 vatandaşın hayatı kurtarıldı” şeklinde konuştu.

 YENİ ARAÇLARIN ÖZELLİKLERİ

 Yeni hizmete alınan araçların 4 tanesi 6 ton su kapasiteli, 350 beygir motor gücünde ve tam otomatik şanzımana sahip. Çift kabinli araçlar 1+5 personel taşıyabiliyor. Araçların çevresinde çalışma sahasını aydınlatıcı projektörler yer alıyor. 6 ton su, 600 kilo da köpük bulunduran araçlar, kaza-kırım-kurtarma ve yangın söndürme gibi tüm vakalarda yardımcı araç olarak kullanılabiliyor. 3 ton su kapasiteli diğer araç ise aynı özelliklerin yanı sıra 300 kilo köpük kapasitesine sahip. Araçta ayrıca diğerlerinden farklı olarak Havalı Köpük Sistemli yer alıyor. Çok maksatlı olarak kullanılabilen araç kaza-kırım-kurtarma, yangın ve söndürme vakalarında öncü araç olarak görev alacak.

OĞLUNUN ANISINA GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ OLDU

Öte yandan Gebze Mollafenari Gönüllü Müfrezesi’ne de bir araç tahsis edildi. Aracı Gönüllü İtfaiyeci Mehmet Sadık Kabaca, Başkan Karaosmanoğlu’ndan teslim aldı. Gönüllü itfaiyeci olarak çalışan ve 2015 senesinde vefat eden Mustafa Kabaca’nın yarım kalan görevini 57 yaşındaki babası Sadık Kabaca devam ettiriyor. Baba Kabaca, o günden beri hem oğlunun hatırasını yaşatmak, hem de kendisine verilmiş olarak gördüğü gönüllü itfaiyecilik görevini yapıyor. Oğlunun vefatı ile gönüllü itfaiyecilik yapmaya başlayan Kabaca, ”Onun bu görevini ben devraldım. Küçük bir dükkanım var. Vatandaşlar beni biliyor. Bir olay olduğu zaman bizi arıyorlar. 110’u arayanları da bu bölgedeki olaylarda bana yönlendiriyorlar. Telsizim 24 saat açık” dedi.

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLER

Büyükşehir İtfaiyesi tarafından kırsal alanlardaki yerleşimlere 68 seyyar yangın söndürme tankeri dağıtımı yapılarak bunları kullanacak vatandaşlara gönüllü itfaiyecilik eğitimi verildi. 2001 yılından bugüne kadar toplam bin 179 vatandaşa gönüllü itfaiyecilik eğitimi verildi. Gönüllü itfaiyecilerin kullandığı 5 gönüllü itfaiye aracı ile 5 ayrı noktada gönüllü itfaiye müfrezesi bulunuyor ve aktif şekilde yangınlara müdahale ediyor.

 TÜRKİYE ÇAPINDA EĞİTİMLER VERİLİYOR

 İtfaiye eğitim merkezinde okullardaki öğrencilere eğitimler verildi. Türkiye Belediyeler Birliği ile birlikte yürütülen projeyle ülkemizden ve dünyanın çeşitli yerlerinden itfaiyecilere KOBİTEM’de eğitimler veriliyor. 6 yıldır süren bu projeyle bugüne kadar bin 440’ı yerli, 101’i yabancı olmak üzere toplam bin 541 profesyonel itfaiyeciye eğitim verildi. Önleme ve denetim ekiplerince 2015 yılında toplam 4 bin 204 adet işyerinin mevzuata uygunluğu denetlendi.

ziya8924 ziya8941 img_4234 img_4282 img_4289 img_4294 img_4300 img_4335 img_4364 img_4438 ziya8814 ziya8826 ziya8836 ziya8862 ziya8879 ziya8899

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.