DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GAZİLER GÜNÜ 95. YILDÖNÜMÜ TÖRENİ VALİ GÜZELOĞLU’NUN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

GAZİLER GÜNÜ 95. YILDÖNÜMÜ TÖRENİ VALİ GÜZELOĞLU’NUN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, TBMM tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Mareşallik Rütbesi ve Gazilik Unvanı’nın verilişinin 95. Yıldönümü olan Gaziler Günü, ilimizde de törenlerle kutlandı.

Katılım oldukça yoğun oldu

Atatürk Anıtında düzenlenen çelenk sunma törenine; Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanı sıra, Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, K.K. EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Metin Gürak, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, Vali Yardımcıları Derviş Ahmet Set ve Abdullah Etil, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karadeniz, Kocaeli Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Yunus Coşkun, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gazilere sevgilerini gösterdiler

Kocaeli Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şubesi tarafından Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Muammer Dereli Fen Lisesi öğrencisi İrem Ulusoy’un okuduğu ve büyük beğeni toplayan Gazilerimiz” adlı şiirin ardından Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Yunus Coşkun günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Sayın Valimiz ile protokol üyeleri gazilerimiz ile yakından ilgilenerek, onlarla bir süre sohbet ettiler.

05 06 01 02 03 04

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.