DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GENEL MERKEZ’İ ZİYARET ETTİ

GENEL MERKEZ’İ ZİYARET ETTİ

Bakan Işık dan Türk Harb-iş Sendikası

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Turhan Yıldız, geçtiğimiz gün sendika genel merkezinde Mili Savunma Bakanı Fikri Işık ile gerçekleştirdikleri toplantı hakkında açıklamalarda bulundu.

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Turhan Yıldız, geçtiğimiz gün, Ankara’da bulunan Türk Harb-İş Sendikası Genel Merkez binasında Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile gerçekleştirdikleri toplantı hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Işık’ın yanı sıra Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal ve yönetimi ile şube başkanlarının da katılım gösterdiği toplantı hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Yıldız, “Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, geçtiğimiz gün sendikamız genel merkezine bir ziyarette bulundu. Bizler de kendisini sendika olarak kahvaltılı bir toplantıda ağırladık. Toplantımız yaklaşık 3 saat sürdü. Bakan Işık, toplantıda sendikamızın önemine değindi” dedi.

Bakan Işık’a ziyaretten dolayı teşekkür ederiz

Başkan Yıldız, konu ile ilgili açıklamalarının devamında “Bakan Işık, gerçekleştirilen toplantıda, darbe gecesi yaşanan olaylar ve kendisine yapılmak istenen hain tuzak girişimi hakkında geniş bilgiler verdi. Türk Harb-İş Sendikası’na bağlı olan işçilerin o gece gösterdikleri direniş ve içeriden bilgi akışı sağladıkları için Bakan Işık, sendikamıza ayrıca teşekkür etti. Askeri üyelerimizin gelecek dönemdeki yapılanması ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu. ‘50 – 60 yıl önce yapılması gereken iyileştirmeleri bugün yapmaya başladık. Savunmada millilik oranını yükseltmek, caydırıcı gücümüze güç katmak için çabalıyoruz’ diyerek düşüncelerini ifade etti” dedi.

Gelişmeleri sık sık kontrol ediyoruz

Başkan Yıldız, İncirlik Üssü’nde çalışan sendika üyeleri ile ilgili olarak yapılması muhtemel grev ile ilgili bilgiler de verdi. Başkan Yıldız, konu hakkında yaptığı açıklamasında “Yasal sözleşme sürecinde ABD yetkilileri ile Türk Harb-İş Sendikası, masada anlaşamayıp olay arabulucuya intikal etmiştir. Arabulucu raporu açıklandıktan sonra Türk Harb-İş Sendikası, 2 aylık bir süre içerisinde grev kararı almayı düşünüyor. ABD üslerinde çalışan işçiler grev yapabilir. Biz de bu konuyu yakından takip etmekteyiz. Son gelişmeleri sürekli kontrol ediyoruz” dedi.

turhan-yildizz

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.