DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GÖLCÜK GAZİLERİNE KOŞTU

GÖLCÜK GAZİLERİNE KOŞTU

19 Eylül Gaziler Günü ilçemizde törenle kutlandı

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk’e, 19 Eylül 1921 günü TBMM’de mareşallik rütbesi ve gazi ünvanı’nı verilişinin 94. yıl dönümünü, Anıtpark’ta tertip edilen törenle kutlandı. Törene Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Baybars Küçükateş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ile Gaziler Dernek Başkanı Mehmet Arslan ve Gazilerle askeri ve sivil erkan katıldı

Karanfil dağıtıldı

Gaziler Günü kutlaması, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Baybars Küçükateş ve Kaymakam Adem Yazıcı’nın tören alanına gelmesi ile başladı. Daha sonra protokol gazilerin günlerini kutlayarak, kendilerine kırmızı karanfil verdiler. Törene Başkan Yardımcısı İbrahim Tektaş, Gaziler Dernek Başkanı Mehmet Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Faruk Keskin, İlçe Jandarma Komutanı, askeri ve sivil erkan katıldı. Tören, protokolün Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Daha sonra, Gaziler Dernek Başkanı Mehmet Arslan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Arslan konuşmasında, özetle şunları söyledi.

Arslan “Gaziler gününüz kutlu olsun”

  “Mazisi şan ve şereflerle dolu yüce ulusumuzun, gurur ve onur kaynağı kahraman silahlı kuvvetlerimizin değerli konukları. Canlarını feda ederek bu aziz toprakları Vatan olarak bizlere hediye eden mukaddes şehitlerimizin gözleri yaşlı, gönülleri yaslı şehit anaları, şehit babaları, Gaziler gününüz kutlu olsun. İnsanlık uğruna, Birleşmiş Milletler saflarında da Kore’de destanlar yazan şanlı Kore Gazileri, Gaziler gününüz kutlu olsun. Türk vatanı ve milletinin ebedi varlığını ve yüce Türk Devletinin bölünmez bütünlüğünü sağlayan Kahraman Kıbrıs Gazileri, gaziler gününüz kutlu olsun. Aziz vatanımızın bütünlüğüne saldıran, iç ve dış düşmanlara karşı amansız mücadele sergileyerek, Türk gücünü bir kere daha bütün dünyaya ispat eden ve bu uğurda uzuvlarını, vatanımız için feda eden iç güvenlik gazileri, Gaziler gününüz kutlu olsun. Bayrakları Bayrak yapan üstündeki kandır,  toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.”

Bayrakları Bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.”

“Kahraman Gaziler, sizler Türkiye cumhuriyetine canını adamış kahramanlarsınız. Bugün ülkenin birlik ve beraberliği toprak bütünlüğü, Cumhuriyetin devamlılığı sizleri nazim ve cesareti sayesinde sağlanmıştır. Birlik ve beraberliğimizin yaşayan sembolleri olan gazilerin vatan savunması uğruna gösterdiği üstün feragat, cesaret ve fedakarlıkların karşılığı yoktur. Her makamda hakkı, her sermayede alın teri ve her çorbada tuzu bulunan sız kahraman gazilerimiz her zaman her yerde minnet ve şükranla anılacaktır. Ey memleketimizi parçalamaya, birlik ve beraberliğimizi bölmeye çalışan içimizdeki ve dışımızdaki düşmanları hainler,şunu aklınızdan çıkarmayın ve unutmayın; yeri geldiğinde sizlere karşı gereken dersi verecek kudret ve kuvvete sahip olduğumuzu yüce Türk milleti önünde bir kere daha haykırarak ifade ediyoruz. Bugün gaziler gününde bizlerle beraber olarak mutluluğumuzu paylaştığımızdan dolayı tüm gaziler adına sizlere teşekkür ederim. ‘Feyiz milletindir, benim değildir’ diyecek kadar alçak gönüllü olan büyük Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının aziz şehitlerimizin manevi ruhları önünde huşu ile eğilirim. Mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır Ne mutlu Türküm diyene, Ne mutlu Türk olabilene.”

img_0737 img_0758 img_0792 img_0803 img_0806 img_0807 1-sayfaya

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.