DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

GÖLCÜK’TE ATIK PİL TOPLAMAYA TAM DESTEK

GÖLCÜK’TE ATIK PİL TOPLAMAYA TAM DESTEK
06.09.2016
1.015
A+
A-

GÖLCÜK’TE ATIK PİL TOPLAMAYA TAM DESTEK

 

Çevreye ve dolayısı ile insanlara zarar veren pillerin toplanması konusunda önemli çalışmalar yapan Gölcük Belediyesi Temizlik İşleri Amirliği görevlileri, Gölcük ilçe genelinde atık pillerin toplanmasında her kesimden destek devam ediyor.

 

Bu çalışma içinde Gölcük Belediyesi Temizlik İşleri Amirliği görevlileri, İlçe merkezi başta olmak üzere genele yayılarak Esnaflara Atık Pil Toplama Bidonu dağıtımının ardından esnaflarımıza, okullarımıza ve diğer yerlere dağıtılan kutular sayesinde yıllık ortalama olarak 1,5 ton atık pil toplandığını ifa ettiler.

 

Atık Piller Sağlımızda Geri Dönüşümü Olmayan İzler Bırakıyor

 

Gölcük Belediyesi Çevre Mühendisi ve Temizlik İşleri Müdürü Serkan Aksöz yaptığı açıklamada; Farkında olmadan çevreye attığımız birçok atıkta zehir bulunuyor. Çevreye en büyük zararı veren atıklardan biri de pillerdir. Günlük hayatımızda, evlerde, işyerlerinde, ulaşımda ve sanayide önemli miktarda pil kullanılmaktadır. Piller, elektronik cihazlarda, saatlerde, kameralarda, hesap makinelerinde, işitme aletlerinde, kablosuz telefonlarda, oyuncaklarda v.b. yerlerde geniş bir kullanım alanı bulmakta.

 

Piller bilinçsiz kullanılmamalı

 

“Ancak bu pillerin bilinçsiz kullanılması ve bunun sonucunda atıklarının yok edilememesi çevreye zarar veriyor. Pil atıkları, içerdikleri civa, kurşun, çinko, kadmiyum gibi zararlı maddelerden dolayı toprağı kirletiyor ve bu yolla insan sağlığına zarar vermekte olup kimi zaman da öldürücü boyuta ulaşabilmektedir.”

 

800 bin litre suyu içilemez hale getiriyor

 

“Bu da dolayısıyla sağlığımızda geri dönüşümü olmayan izler bırakıyor. Ayrıca pillerden çıkan zararlı maddeler, çocukların duygusal zekalarının gerilemesine ya da sinir sistemlerinin zayıflamasına da neden oluyor. Bir küçük kalem pil 4 metrekare toprağı kirletiyor, 800 bin litre suyu içilemez hale getiriyor. Bu kadar suyu kullanılmaz hale getirdiğini ve bu kadar toprağı üretim yapılamaz hâle dönüştürdüğünü düşünecek olursak, tehlikenin boyutunu daha da iyi gözümüzün önünde canlandırabiliriz” dedi.

 

20150430_142505

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.