HAKSIZLIĞA UĞRUYORUZ

Meyve yetiştiricileri isyan etti
İlçemize bağlı Hisareyn’de bulunan meyve yetiştiricileri Ömer Gürbüz ve Mehmet Saydam kendi bahçeleri olan meyve bahçesinde yetiştirdikleri meyve satışlarından memnun olmadıklarını ifade ederek zarar ettiklerini dile getirdi.
“Satışlarımızdan memnun değiliz”
Hisareyn’de meyve yetiştiricileri Ömer Gürbüz ve Mehmet Saydam kendilerine ait elma ve armut bahçesinde yetiştirdikleri meyvelerin satışlarından memnun kalmazken armudun kilosunu 1 TL den sattıklarını, bu yüzden de zarar ettiklerini belirtti.
“Saydam, İlaca değil kendimize çalışmak istiyoruz”
Yaşadıkları duruma adeta isyan eden ve yetkililerden seslerinin duyulmasını isteyen Mehmet Saydam, “Bizler burada bahçemizde yetiştirdiğimiz elma ve armutları 1 TL’den alıyorlar ancak pazarlarda ise 4-5 TL’den satılıyor. Bizler yetkililerden sesimizi duymalarını istiyoruz. Çünkü yetiştirdiğimiz meyvelerimize ilaç alacak para bulamıyoruz. Bizler yetiştirdiğimiz ürünlerimizin karşılığını almak istiyoruz. İlaca değil, kendimize çalışmak istiyoruz.” dedi.
Gürbüz, “Topladığımız ürünler ürünlerimizin ilaç parasını ancak karşılıyor”
Ömer Gürbüz “ Bizler her senen buradan 8-10 ton meyve toplayarak kazancımızı sağlıyoruz. Ama topladığımız ürünler ürünlerimizin ilaç parasını ancak karşılıyor. Armut’un kilosunu 1 liradan Elma’nın kilosunu ise 50 kuruştan alıyorlar. Bizler ailece burada çalışıyoruz ama bu parayla yevmiyemizi bile zor çıkartıyoruz. Her yıl aynı çileyi çekiyoruz. Bunların bakımı, ilaçlanması, toplanması, kurutulması temizlenmesi, bize verilen fiyatın on katına sahip oluyor. Bizler emeğimizin karşılığını almak istiyoruz. Her sene ücret ne kadar az olsa da Allah bereket versin diyoruz” dedi.