DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Hürriyet, “Bütün Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü kutlu olsun”

Hürriyet, “Bütün Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü kutlu olsun”
18.09.2016
1.327
A+
A-

Hürriyet, “Bütün Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü kutlu olsun”

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Av. Fatma Kaplan Hürriyet 19 Eylül Gaziler Günü hakkında basın açıklaması yayınladı.

CHP Kocaeli Milletvekili Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ”Mareşal Rütbesi ve Gazi Unvanı” verilerek her yıl 19 Eylül, Gaziler Günü olarak ilan edilmiştir.”

Günümüzde Gazilerimiz hak ettikleri değer göremiyorlar

“Ancak günümüzde muharip gazilerimizin, malul gazilerimizin sahip olduğu bazı haklardan faydalanamaması ve Kore ile Kıbrıs’ta İstiklal Madalyası verilerek Şeref Madalyası alan gazilerimizin aldıkları aylıkların sosyal güvencesi olanlar ile olmayanlar olarak ayrılması adaletsizliğe neden olmaktadır. Oysa devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmelidir.”

Gazilerimizin Şeref Aylıkları tam verilmelidir

“Şeref Aylığı adından da anlaşılacağı üzere sosyal güvence ile ilişkili bir maaş olmayıp savaş meydanlarında canını ortaya koyan vatan evlatlarına verilen gazilik ödülüdür. Ancak gazilerimize verdiğimiz bu ödülü, eşitlik ilkesine bağdaşmayacak bir şekilde ikiye bölmek sosyal adaletin ortadan kalkmasına neden olacaktır.”

Bütün Gazilerimize hakları eşit verilmeli

“Öte yandan 15 Temmuz darbe kalkışmasında mücadele ederek vatan savunmasında üstün rol oynayan halkımız, askerimiz ve polisimize tanınan gazilik onuru, doğuda PKK terörü ile savaşı sırasında vücuduna isabet ettiği kurşun ya da şarapnel parçası ile yaşam mücadelesi veren vatan evlatlarına da verilmelidir.”

Gazilerimiz için her şeyin en iyisini ve güzelini yapmak bizlerin en büyük görevidir

“Gazilerimiz; bizler için bütün cesareti ve maneviyatı ile mücadele etmiş, vatan söz konusu olduğunda canlarını hiçe sayarak ölümü bile göze almışlardır. Bütün bunlar göz önüne alındığında ve gazilerimizin bizler için yaptıklarını düşündüğümüzde, onlar için her şeyin en iyisini ve güzelini yapmak bizlerin en büyük görevidir.”

Bütün Gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, 19 Eylül Gaziler Günlerini kutluyorum

“Bu duygu ve düşüncelerimle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyorum. Değerli ailelerine saygılarımı sunuyorum.”

 

fatma-kaplan-hurriyet-2

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.