DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

KARTEPE DERBENT DERESİ ISLAH EDİLİYOR

KARTEPE DERBENT DERESİ ISLAH EDİLİYOR

Kocaeli’nde yaşam kalitesini artırmak için altyapı yatırımları gerçekleştiren İSU Genel Müdürlüğü, Kartepe İlçesine bağlı Derbent bölgesinin yüzey sularının düzenli akışını sağlamak için dere ıslahı ile yağmursuyu hattı inşaatı yapıyor.

Sapanca gölü de kuşaklama kollektör hatları ile atıksulardan arındırılarak koruma altına alındı

Samanlı dağları eteklerinde kurulu bulunan turizm merkezi Kartepe ilçesinde son 12 yılda onlarca altyapı projesi gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalar ile ilçenin düzenli içmesuyu ihtiyacını karşılanarak, kanalizasyon hatları ile atıksular arıtma tesisine aktarılarak bertaraf edildi. İlçe sınırları içerisinde yer alan Sapanca gölü de kuşaklama kollektör hatları ile atıksulardan arındırılarak koruma altına alındı.

İSU üzerine düşeni yapıyor

İSU Genel Müdürlüğü, son dönemlerde aşırı yağışların etkili olduğu ilçenin çeşitli bölgelerindeki yüzey sularını toplamak için dere ıslahları ile yağmursuyu hatları gerçekleştiriyor. Yazın yeşil doğası, kışın ise kayak pistleri ve Sapanca gölü ile turizm merkezi olan Kartepe’nin, Derbent bölgesi Samanlı dağlarından gelen kar suları ile yüzey sularının aktığı Derbent deresinin insan ve çevre sağlığını olumsuz etkilememesi için ıslah projesi hazırlandı. Bir süre önce başlanan çalışmalar kapsamında, derenin Derbent Meslek Yüksekokulu bölgesinden geçen kısmında, toplam 2.5 km uzunluğunda ıslah çalışması ile yağmursuyu hattı inşa ediliyor.

Projenin önümüzdeki yılın ilk aylarında tamamlanması hedefleniyor

Üzeri korkuluk yapılarak insan ve çevre sağlığı için tehlike oluşturmayacak hale getirilecek olan Derbent deresi ıslah çalışmaları ile yağmursuyu hattı çalışmaları, 3 milyon TL’ye mal olacak. Projenin önümüzdeki yılın ilk aylarında tamamlanması hedefleniyor.

isu-kartepe-derbent-6 isu-kartepe-derbent-7 isu-kartepe-derbent isu-kartepe-derbent-2

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.