DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KAZA GELİYORUM DİYOR

KAZA GELİYORUM DİYOR

D-130 Karayolu kenarlarında mülteciler kazaya davet çıkarıyor

Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle ülkemize ve ilçemize gelen Suriyeli mülteciler yaşadıkları zor durum ile hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Mülteciler çoluk çocuk adeta her yerdeler. Bazı mülteciler ilçemizde D-130 karayolu kenarında ise canlarını tehlikeye atarak sürücülerden para isterken, bazıları da yanlarında getirdikleri oyuncakları ve ürünleri sürücülere satmaya çalışıyor.

Yol kenarlarını mesken tutmuş durumdalar

Suriyeliler ülkelerinde yaşanan savaştan kaçarak ilçemize gelmişler, ardı kesilmeyen mülteci akınları yüzünden ülkemizin her alanı Suriyeliler ile dolmuştu. Mülteciler zorlu yaşamlarına devam ederken, Türkiye Cumhuriyeti devleti kayıtlı Suriyelilere destek vermeye devam ediyor. Bazı mülteciler ise ilçemizde sokak sokak gezerek vatandaşlardan dileniyor. D-130 Karayolu kenarında trafik ışıkları çevresinde mülteciler hayatlarını tehlikeye atarak araç sürücülerinden para istiyor ya da yanlarında getirdikleri ürünleri ve oyuncakları satmaya çalışıyor. Bazı araç sürücüleri mültecilere hayatlarını tehlikeye attıkları için tepki gösterirken, yetkililerden yol kenarlarında dilenen mültecilere karşı önlem almalarını istedi. Sürücüler, “İlçe genelinde dilenen mültecilere alışmıştık fakat anayol kenarlarında bunu yapan mülteciler kazalara davetiye çıkarıyor. Kendi hayatlarını hiçe sayan mülteciler çocuklarını da bunlara alet ediyor. Bazı zamanlar çocuklar araçlarımızın önüne aniden çıkıyor, korkuyoruz. Yetkililer mültecilerin yol kenarlarında dilenmelerine izin vermemeli. Devletimiz ve Türk halkı zaten mültecilere yeteri kadar destek oluyor” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.