DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Kocaeli Valiliği yeni eğitim ve öğretim döneminde aldıkları tedbirleri açıkladı

Kocaeli Valiliği yeni eğitim ve öğretim döneminde aldıkları tedbirleri açıkladı
18.09.2016
1.035
A+
A-

Kocaeli Valiliği yeni eğitim ve öğretim döneminde aldıkları tedbirleri açıkladı

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu bugün başlayan 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılında aldıkları tedbirleri kamuoyuna duyurdu.

Alınan tedbirler şu şekilde;

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, tarafından yapılan açıklamada, şu sözlere yer verildi: “En değerli varlıklarımız, ülkemizin geleceği sevgili gençlerimiz ve çocuklarımızın eğitim ve öğretimlerini güvenli bir ortamda sürdürebilmeleri, okulda ve okul çevrelerinde her türlü suç ve şiddetten, madde bağımlılığı başta olmak üzere kötü alışkanlıklardan korunması ve huzurlu bir eğitim sezonu geçirmeleri amacıyla 2016/2017 eğitim-öğretim döneminde valiliğimizce aşağıdaki tedbirler alınmıştır.

  • İş ve okul trafiğinde yaşanan yoğunluk nedeniyle sabah 07.30-10.00, akşam ise 16.00-18.30 saatleri arasında Büyük Şehir Belediyemize veya Belediyemize iş yapan müteahhitlere ait iş makinası ve benzeri araçların trafiğe çıkışına izin verilmemesi, ayrıca trafik zabıta ve toplu taşıma denetim ekiplerinin de söz konusu saatler arasında trafiğin düzenli akışının sağlanmasına özen göstermeleri hususunda Büyük Şehir Belediyemizce gerekli direktifler ilgililere verilmiştir.
  • Okul giriş ve çıkış saatlerinde, okul önlerinde, okul çevresinde ve okul güzergâhlarında genel asayiş ve trafik önlemlerini almak için yeteri kadar yaya ve motorize ekip görevlendirilmiştir.
  • Geçen yıl olduğu gibi bu yılda “Polis irtibat görevlileri” uygulamasına devam edilmesi, görevlendirilen personelin okul idaresi ile etkin bir şekilde işbirliği içerisinde olması, görevlilerinin bir hafta, üç hafta ve bir ay olarak belirlenen periyotlarla sorumlu oldukları okul yöneticileri ile en az bir defa görüşme yapması, eğitim güvenliğini tehdit eden faktörlerin belirlenerek bu faktörlerin ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalara ağırlık verecektir.
  • Okulla ilişkisi bulunmayan kişilerin okul çevrelerinde bulunmalarına izin verilmeyecektir.
  • Uyuşturucu ile mücadele birimleri tarafından okul önü ve çevresinde idari ve adli tedbirlerin artırılması, uyuşturucu ticareti ve kullanımının önlenmesi için “Narkotim” ekipleri etkin olarak görev yapacaklardır.
  • Eğitim-öğretim ortamını olumsuz etkilediği değerlendirilen metruk bina ve yapılar hakkında gerekli işlemlerin yapılması sağlanacaktır.
  • Öğrenci servis araçlarının denetimlerine önem verilecek ve yasal mevzuatın gerektirdiği şartları taşıması, araç ve sürücü yönünden titizlikle takip edilecek, şartlara uymayan araç ve sürücülerin çalışmasına kesinlikle izin verilmeyecektir.
  • Öğrencilerle yakın temas halinde olan çalışanlar ile ilgili çalışmalar yapılarak, okul çevrelerinde bulunan internet kafeler, elektronik oyun salonları, kahvehaneler başta olmak üzere umuma açık yerler ile park ve bahçelere yönelik denetimler artırılacaktır.
  • Bütün yıl boyu Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce, okul servis şoförleri ve rehber personel ile öğrenci, veli ve öğretmenlere eğitim, bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri icra edecektir.
  • Özellikle okulların açıldığı 19 Eylül 2016 Pazartesi günü: 15 Motosikletli ŞAHİN EKİBİ, 10 Motorize Trafik Ekibi ve 5 Yaya Trafik Ekibi merkezde bulunan ayrı ayrı okullarda görev yapacaktır.

2016/2017 Eğitim ve Öğretim Yılının Ülkemize ve İlimize Hayırlı Olması Dileğiyle; kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

2

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.