DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Gazilerle yemek yedi

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Gazilerle yemek yedi

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Gaziler ile Gazi ve şehit yakınları için düzenlenen yemek programı, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Antikkapı Restaurantta düzenlenen yemeğe; Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanısıra Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, K.K. EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Gürak, Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Berker Emre Tok, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, Vali Yardımcıları Derviş Ahmet Set ve Abdullah Etil, daire müdürleri, gaziler ve şehit yakınları katıldılar.

“Davetimize icabet ettiğiniz için siz değerli Gazilerimize teşekkür ediyorum”

Gaziler ile Gazi ve Şehit Yakınları ile yenilen yemekten sonra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun konuşmalarının ardından Vali Hasan Basri Güzeloğlu yaptığı konuşmalarında; ”Kahraman şehitlerimizin çok değerli aileleri, değerli kahraman gazilerimiz ve aileleri ve değerli misafirlerimiz 19 Eylül Gaziler Gününde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından verilen Gazilik unvanının bu yıldönümünde siz değerli kahraman şehit aileleri ve gazilerimizle birlikte olmanın gururunu bir kere daha yaşıyorum. Davetimize icabet edip bizlere onur verdiğiniz için ve bu ortamı bizlerle paylaştığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum.”

“19 Eylül Gaziler Gününü kutlarken başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne hayatlarını seve seve feda eden bu toprakları vatan eden, bizlere emanet eden bütün şehitlerimizi ve Rahmeti Rahmana kavuşan bütün gazilerimizi minnetle anıyorum. 15 Temmuz’da hain darbe girişiminin karşısında kahramanca durarak,  atalarından aldığı emaneti ve bu vatanı, hainlere teslim etmeyeceğini  iman dolu göğüsleriyle ortaya koyarak şehit olan ve bugün aramızda bulunan 15 Temmuz Demokrasi Gazisi Unvanı alan bütün kahramanları da saygıyla selamlıyorum. Bu imandır ki bizi bir arada tutan ve yürektir ki bizi millet yapan , bu iradedir ki inşallah bizi hür ve payidar olarak yaşatacak olan. Allah milletimizi payidar ve sonsuza kadar bahtiyar eylesin.”

“Allah bu hainlere fırsat vermesin. Bizler bir büyük millet ve devlet olarak, bu inanç ve kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Sadece kendimiz için değil, tüm dünya için barışı sağlayan bir iradeyi temsil ediyoruz. Gelecek her gün kararlılıkla yürüyüşümüzü taçlandıracak devlet ve millet olarak daha büyük ve gelişmiş bir ülke olarak yolumuza devam etmemize katkı koyacak  ve milletin gelecek her günü gerideki günden daha güzel olacaktır. Rabbim şehitlerimize rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Burada bulunan siz değerli gazilerimize sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürler diliyorum. Davetimize onur verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Bugün okula başlayan başta şehit ve gazi çocuklarına başarılar diliyorum. 19 Eylül Gaziler Gününü kutluyorum.” diyen Vali Güzeloğlu ve protokol üyeleri şehit aileleri ve gazilerimiz ile yemek yedi.

Yenilen yemeğin ardından İl Müftü Yusuf Doğan’ın şehitlerimiz için okuduğu duaların ardından Vali Güzeloğlu, Şehit Aileleri ve Gazilerimiz ile yakından ilgilenerek, onlarla sohbet etti.

06 07 01 02 03 04 05

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.