DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Osman Ay’dan Şehit ve Gazilere 10 Kur’an-ı Kerim hatmi

Osman Ay’dan Şehit ve Gazilere 10 Kur’an-ı Kerim hatmi

 

Gölcük’ün sevilen esnaflarından Osman Ay, geçtiğimiz gün kutlanılan 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Şehit ve Gaziler için 10 Kur’an-ı Kerim hatmi hediye etti.

“Bizler Şehit ve Gazilerimize borçluyuz”

Osman Ay, “Gaziler haftası dolayısıyla şehit ve gazilerimiz için okumuş olduğu 10 Kur’an-ı Kerim hatmini şehit ve gazilerimize hediye ettim. Değerli kardeşlerim, şehitlik ve gazilik İslam’da iki büyük mertebedir. Biri Allah ve vatan için savaşmak,ölmek,diğeri ise aynı savaştan sağ çıkıp şerefle yaşamak demektir.bu iki mühim mertebeye ulaşmak her Müslüman’ın ana gayesi olmuştur. Ölmenin en güzeli ve şereflisi şehid olarak ölmektir. çünkü, şehid dini,vatanı, namusu ve milleti için ölmektedir.böyle bir ölümden daha şerefli bir ölüm ne olabilir…bu şerefli ölümde şehid,acı bile hissetmez. Değerli kardeşlerim, onlar ölü değil diridirler. fakat biz anlayıp bilememekteyiz.üstelik şahadet mertebesine ermiş olan o kişilerin günahlarını temizliyor ve onları günahsız bir insan haline getiriyor.yüce peygamberimiz s.a.v şehidin kul borcundan başka bütün günahlarını Allah mağfiret eder buyurmuştur. Değerli kardeşlerim, tarihte büyük imparatorluklar kurmuş olan asil Türk milleti,ölürsem şehid,kalırsam gazi duygusuyla büyük zaferler kazanmış ,ünlü medeniyetler kurmuştur.şehitlik ve gazilik heyecanıyla haçlı ordularını yenmiş,1071 Malazgirt meydan savaşıyla Anadolu’yu Müslüman-Türk’e anavatan yapmış,29 mayıs 1453 de Bizans imparatorluğunu yıkarak İstanbul’un fethiyle orta çağı kapatıp,yeni çağı açmış,30 ağustos 1922 de Dumlupınar meydan muharebesiyle düşmanı perişan etmiş ve üç kıtada at oynatarak yüzyıllarca dünya hakimiyetini sürdürmüştür.son olarak 20 temmuz 1974 de Kıbrıs’ta Mehmetçik bu ruh ile savaşmış ve gayesine ulaşmıştır. Ey ceddinin şehit kanıyla sulanmış bu topraklar üzerinde yaşayan Müslüman-Türk evladı,şehitlik ve gazilik ruhunu sen de ataların gibi muhafaza etmelisin.çağın her türlü harp san,atı ve aletiyle cenge hazır bulunmalısın. Emin ol ki,düşmanın devamlı hazırlıklıdır.zamanı geldiğinde ya şehit olacağım,ya gazi diyerek kabına sığmayan bedrin aslanları gibi harp meydanlarına girip düşman senden kat kat fazla ve güçlü olsa da onu yenmelisin. Sen de dedelerin gibi zafer abideleri dikmelisin. Unutmayasın ki bu aziz vatanin bekçiliğini ancak bu ruh ve hazırlıkla yapabilirsin.gene unutmayasın ki bu vatanı atalarından nasıl teslim aldıysan senden sonra gelecek nesle aynen teslim etmeye mecbursun.bu da ancak şehitlik ve gazilik ruhuyla mümkündür.hiç unutmayalım ki ,cennet kılınçların gölgesi altındadır.”

14393350_669939193163443_1579477445_o

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.