DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Tarımdaki ambargo kalksın iki ülke de rahat etsin

Tarımdaki ambargo kalksın iki ülke de rahat etsin

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, ülkemizin tarımı hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Çanakçı, Rusya ile halen var olan ambargonun ülkemiz kadar Rusya’ya da zarar verdiğini ifade ederek, “İki ülke de zarar görüyor” dedi.

“Ambargo kalksın istiyoruz”

Başkan Çanakçı, konu ile ilgili açıklamasında “Ülkemiz ile Rusya arasındaki ilişkiler, geçtiğimiz dönemlerde meydana gelen olaylar sebebiyle zarar görmüş ve Rusya, ülkemize tarımsal anlama ambargo uygulamıştı. Yapılan görüşmelerle birlikte iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesine rağmen gıda ve tarımda ambargo devam ediyor. Bunun faturası da Ağustos ayı sonu itibariyle 407 milyon 500 bin dolara ulaştı” dedi.

 “iki ülkede zarar görüyor”

Başkan Çanakçı, açıklamalarının devamında “Bu ambargonun kalkması, ülkemizin çiftçisi açısından ciddi anlamda olumlu olacak. Rusya’ya olan ihracatın hemen başlaması gerektiğini düşünüyoruz. Ülkemiz kadar Rusya da bu durumdan zarar görüyor. Bu ambargo sebebiyle Rusya, uzak ülkelerden yüksek maliyetli sebze ve meyveler alıyor. Bu da onların ekonomisine zarar veriyor. Ülkemiz ile Rusya arasında yapılan görüşmeler olumlu geçse de henüz ithalat yasağı kalkmadı. Bu durum, böyle devam ettiği sürece her iki ülke de ekonomik anlamda zarar görecek. Yaşanan son gelişmelerin ardından ambargo kaldırılır ve Rusya ile aramızdaki sürecin normale dönmesi her iki ülkenin çıkarları için önemli olacaktır. Bu yılın Ocak – Ağustos ayları arasındaki dönemi üreticilerimiz zarar ile kapattı. Çiftçiler de bu ambargonun kalkmasını dört gözle bekliyor” dedi.

bekir-c%cc%a7anakc%cc%a7i rusya-tu%cc%88rkiye-tarim

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.