DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

TEGV Çocukları ve Gönüllüleri Bekliyor

TEGV Çocukları ve Gönüllüleri Bekliyor

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlamasıyla beraber Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı da hazırlamış olduğu özgün içeriklerle çocukların kişisel ve sosyal becerilerini geliştirmek için hazırlıklarına başladı.

Gönüllülük esasıyla yürütülen çalışmalarda, gönüllüler ve gönüllü adayları TEGV tarafından verilen eğitimlerle çocuklarla birlikte etkinlik vermeye hazır hale getiriliyor. Sizlerde birer TEGV gönüllüsü olabilmek için haberimizin altında yer alan başvuru kanallarından başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

İlimizde İzmit Akçakoca Mahallesi’nde bulunan TEGV Kocaeli Selma ve Mesut Kavurt Öğrenim Biriminde Bilişim ve Teknoloji Odası, Okuma Adası, Düşler Atölyesi, Etkinlik Odası, Çok Amaçlı Salon ve Kütüphane bulunmakta. Etkinlik noktasında çocuklar için hazırlamış olan tüm etkinlikler ücretsiz olup; *1. Sınıfa giden çocukların dil ve iletişim, bilişsel, özyönetim, işbirliği ve grup çalışması, motor ve sanatsal becerilerinin gelişmesine destek veren Birlikte Öğrenelim Eğitim Programı *2-8.  Sınıflara günümüzde hızla gelişen teknolojinin içine doğan çocukların, tüketici konumdan üretici konuma geçmesi, matematiksel düşünmeyi anlaması, yorumlaması ve zihinsel becerilerini artırabilmesini amaçlayan Bilişim Eğitimi *2-7. Sınıflara  Matematik Eğlenerek Öğren Programı  ile  çocuklara matematik temel bilgi ve becerilerini kazandırmayı amaçlıyor. Aynı zamanda çocukların matematiğe karşı olumlu tutum geliştirmelerine katkı sağlamayı, matematiğe ilişkin duyabilecekleri kaygıyı azaltabilmeyi hedefliyor. *2-8. Sınıflara fen bilimlerinin temel bilgi ve becerilerini kazandırmak yoluyla, çocukların bilimsel süreç basamaklarına hâkim, neden-sonuç ilişkisini kurabilen, laboratuar kullanımı bilgi ve becerisine sahip ve fen bilimine karşı olumlu tutum geliştiren bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı hedefleyen Fen Eğlenerek Öğren Eğitim Programı 1-8.  Sınıflara Dünyanın ayrıntılarını okumak için farklı okuma becerilerine sahip olmak gerekir üzerine kurgulu ve ç ocukların bu becerilerini geliştirmeyi hedefleyen Okuyorum Oynuyorum Yaratıcı Okuma Eğitim Programının temelini, çocukların yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan disiplinler arası uygulamalar oluşturuyor. 1-8. Sınıflara çocuk ve gönüllülerin yaratıcılık, takım çalışması, sorun çözme, özgüven, iletişim ve sorumluluk gibi yaşam becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. İçerikler; resim, heykel, baskı, atık malzeme, sanatçı tanıma ve tanıtma gibi iki ve üç boyutlu tekniklerden oluşan Düşler Atölyesi Eğitim Programı uygulanmaktadır.

tegv tegv2

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.