DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

29 Ekim ve 10 Kasım’a keyfi engelleme

29 Ekim ve 10 Kasım’a keyfi engelleme

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Ankara Valiliğinin 30 Kasım’a kadar toplantı ve gösterilerin yasaklandığını duyurması üzerine, “Bu yasak tamamen keyfi bir uygulamadır” açıklamasında bulundu.

“KOCAELİ’DE DE YASAKÇI VALİYDİ”

Daha önce Kocaeli Valiliği görevinde de bulunan ve toplumsal muhalefet tarafından ‘Yasakçı Vali’ ve ‘Yasaklar Şehrinin Valisi’ olarak adlandırılan Ankara Valisi Ercan Topaca, bu sefer de Ankara’yı 45 günlüğüne mühürledi. Ankara Valiliğince yapılan açıklamaya göre; “Yasadışı terör örgütlerinin ilimizde eylem arayışı içinde oldukları ve bazı hazırlıklar yaptıkları tespit edilmiştir. Özellikle insanların toplu olarak bulundukları açık ve kapalı alanlarda toplantı, gösteri yürüyüşleri ve benzeri faaliyetlerde eylem yapılmak istendiği tahmin edilmektedir” denilerek 30 Kasım’a kadar tüm toplantı gösteri ve yürüyüşleri yasaklandı. CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ise İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’ya verdiği yazılı soru önergesinde, söz konusu yasağın keyfi olduğunu belirtti.

“YASAKLAR TAMAMEN KEYFİ”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Söz konusu yasağın geçerli olduğu tarihler arasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93. Yılı kutlamaları ve Atamızın ebediyete intikalinin 78. yılı anma törenleri de bulunmaktadır. 10 Kasım Atatürk’ü anma törenlerinin Saray’a alınmış olmasıyla birlikte, Ankara Valiliğinin aldığı bu karar neticesinde insanların sokaklarda yasını tutması engellenecektir” ifadelerini kullandı. Ankara Valiliğinin daha önce de Aşure etkinliklerini yasakladığını da hatırlatan Milletvekili Hürriyet, “Valilik gelen tepkiler üzerine aşure etkinlikleri konusundaki yasağı kaldırmıştır. Aşure etkinlikleri yasağının kalkması ortada bir terör tehdidi bulunmadığını ve yasakların ise keyfi olduğunu ortaya çıkarmıştır. Bu halk ne 29 Ekim’i kutlamaktan ne de 10 Kasım’ın yasını tutmaktan geri kalmayacaktır”

 

CHP KOCAELİ MİLLETVEKİLİ FATMA KAPLAN HÜRRİYET’İN BAKAN SOYLU’YA YÖNELTTİĞİ SORULAR

  1. 17 Ekim – 30 Kasım tarihleri arasındaki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ve 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri bu yasak kapsamında kalacak mıdır?

2.Ankara Valiliği’nin terör tehdidi gerekçesiyle yasakladığı Aşure etkinlikleri gelen tepkiler üzerine mi, yoksa terör örgütlerinin eylem arayışları sona erdiği için mi kaldırılmıştır?

fatma-kaplan-hurriyet

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.