DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“ASIL OLAN AMATÖR SPORDUR”

“ASIL OLAN AMATÖR SPORDUR”

Başkan Karaosmanoğlu,

Antalya’da gerçekleştirilen KASKF Başkanlar Kurulu Çalıştayına katılan Başkan Karaosmanoğlu, “Kulüplerimizin destekçisi olmaya her zaman devam edeceğiz” dedi

Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (KASKF) 3. Başkanlar Kurulu Toplantısı ve Amatör Spor Kulüpleri Çalıştayı, Antalya’da başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile KASKF’in ortaklaşa düzenlediği çalıştaya, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın, ilçe belediye başkanları, kulüp başkanları ve yönetici temsilcileri katıldı.

SPOR BİR EĞİTİMDİR VE İNSANI HAYATA HAZIRLAR

Amatör spora hizmet etmeyi kendisine şiar edinen değerli yönetici kardeşlerim diyerek açılıştaki konuşmasına başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bu çalıştayımızın gençlerimize, kentimize ve Türkiye’mize hayırlı ve yararlı olmasını diliyorum. Muhakkak ki bu çalıştay da sporun bir analizini yapmamız gerekiyor. Bu işi yaparken mutlaka bir gayemiz vardır. Ben inanıyorum ki gençlerimizin yetişmesinde, hayata hazırlanmasında, bedenen ve ruhen sağlıklı bir insan olmasında sporun büyük bir etkisi vardır. Spor bir eğitim ve sağlıktır. İnsanı hayata hazırlar” dedi.

AMATÖR SPORDA ASIL MAKSAT SAĞLIK, DOSTLUK VE KARDEŞLİKTİR

Kırsaldan kente yoğun göçün yaşandığı yerlerde durağan bir hayat başladığını da ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Sağlıklı yaşamın, spor ve hareketle olabileceğini hepimiz biliyoruz. Bunu da tabi ki çevremizdeki insanlarımıza anlatmamızda gerekmektedir. Kulüplerimiz vatandaşımıza amatör anlayışla hizmet etmek için kullanılmalıdır. Amatör spor kulüplerinde para dönmemelidir. Ancak maalesef dönüyor ve bu da yanlıştır. Amatör spordaki asıl maksat sağlık, mutluluk, dostluk ve kardeşlik için yapılmalıdır. Sağlıklı yaşamın önündeki tüm engelleri kulüplerimiz biraz da fedakârlık yaparak kaldırabiliriz” şeklinde konuştu.

SPOR KULÜPLERİMİZ BİRER OKUL VE EĞİTİM YUVASIDIR

‘’Sağlıklı toplumların gelişmesinde amatör spor kulüplerine destek vermeyi sürdüreceğiz’’ diyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Çevrenizde ve mahallenizde boş çocuk asla kalmasın. Gençler boşta kaldığı zaman nereye gideceğini bilemeyebilir. Bizim en büyük kazancımız ve zenginliğimiz gençlerimizdir. Hedefimiz onları hayata iyi hazırlamaktır. Değerli arkadaşlarım, spor kulüplerimiz birer okul ve eğitim yuvasıdır. Vatan sevgisini, insana saygıyı ve dostluğu bilen gençler olarak yetiştirmek sizlerin en büyük hedefi olmalıdır. Bu anlamda Kocaeli’de önemli çalışmalar yapıyoruz. Daha çok yapacağımız işler var” açıklamasını yaptı.

ASIL OLAN AMATÖR SPORDUR

Amatör spor kulüplerinin sadece futbola odaklanmasını doğru bulmadığını da belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bu durum asla doğru değildir. Farklı branşlarda da çalışmalar yaparak gençlerimize hizmet etmeliyiz. Güzel insan yetiştirmek ilk hedefimiz olurken, yetenekli sporcuları da destekleyelim. Tüm gençleri spor vasıtasıyla hayata güzel hazırlamalıyız. Amatör spor kulüplerini daha iyi dizayn edersek, çok daha güzel bir Kocaeli’nin oluşmasında kulüplerimizin önemli bir rolü olacaktır. Büyükşehir Belediyesi olarak amatör spor kulüplerimize destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Asıl olan amatör spordur. Bunu sadece futbola endekslemek de doğru değildir’’ açıklamasını yaptı.

ÜLKEMİZİN VARLIĞI GENÇLERİMİZİN İYİ YETİŞMESİNE BAĞLIDIR

Yöneticiler olarak gençlik için daha çok fedakârlık ve daha için güzel işler yapabileceklerinin altını çizen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Ülkemizin varlığı gençlerimizin iyi yetişmesine bağlıdır. Dikkatlerinizi şu duruma çekmek istiyorum. Gençlerimizi düzgün yetiştiremeseydik, milletimizin cesareti olmasaydı, 15 Temmuz’da bu hainler başarılı olabilirdi. Bundan dolayı çocuklarımızı iyi hazırlarsak, geleceğe emin adımlarla yürürüz. Bunun yanında sadece gençlerle değil, amatör spor kulüplerimiz yaşlılarımızın ve her yaştan insanımızın sağlıklı yaşama için ilacı olmalıdır” ifadelerini kullandı.

SİZLERİN YANINDAYIZ VE DESTEKÇİSİYİZ

Faydalı yapılan her işte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak ve bunun yanında ilçe belediyelerimizle birlikte amatör sporun yanında olduklarını bir kez daha vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Bizler ve şahsen ben sizlerin yanındayız. Sağlıklı, mutlu, başarılı, gelişen ve kalkınan bir toplum olmamızda amatör spor kulüplerimize de önemli görevler düştüğüne inanıyorum. İlçe belediyelerimizin tüm yetkilileriyle irtibata geçmelisiniz. Mahallerimizde çalışmalar yapalım ve vatandaşımızın istediği spor alanlarını hayata geçirelim. Ancak bunları verimli kullanmanın da çok önemli olduğunu belirtmek isterim” diyerek sözlerini tamamladı.

BAŞKANIMIZ HER KONUDA BİZE DESTEK VERİYOR

Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın da, üçüncüsü yapılan çalıştayda yaptığı konuşmada, “Ben öncelikli olarak tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ülkemizin bölünmesi amacıyla yapılan 15 Temmuz Darbe Girişimi, milletimizin ve yöneticilerimizin üstün gayreti ve mücadelesi ile bastırılmış olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Amatör spor kulüpleri olarak başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na verdiği çok büyük destekler ve bu programı gerçekleştirmemizdeki katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Amatör spor kulüplerimiz son on yılda aldığı yardımlar nedeniyle Türkiye’ye örnek olmuştur. Gelinen bu noktada Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve ilçe belediyelerimizin katkıları asla yabana atılamaz. Bakınız yerel federasyon olarak, sayısal anlamda Türkiye’de çok önemli bir yerdeyiz. İşte bu gelişmeyi ve her geçen gün büyümemizi yerel yönetimlerimize borçluyuz. Bu çalıştayın kentimize ve ülkemize önemli sonuçlar çıkaracağını da düşünüyorum. Bu oluşumun gerçekleşmesinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na bir kez daha sizlerin önünde çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

GENİŞ BİR KATILIM VARDI

Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (KASKF) 3. Başkanlar Kurulu Toplantısı ve Amatör Spor Kulüpleri Çalıştayında İl Gençlik ve Spor Müdürü Muzaffer Cintimar, ilçe belediye başkanlarından İsmail Yıldırım, Ünal Köken, İsmail Baran, Ali Haydar Bulut, Nevzat Doğan, Hüseyin Üzülmez, Ali Toltar, Adnan Köşker, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları Gültekin Görüm ve Nermin Tol ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, kulüp başkanları ve yöneticileri hazır bulundu. Çalıştay’ın ilk gününde eski boks milli sporcusu ve Avrupa Şampiyonu Nagehan Malkoç, “Evden Salona, Haydi Anneler Spora”  projesinin sunumunu da gerçekleştirdi. Çalıştayın ikinci günü de önemli konu ve konuklarıyla devam edecek.

hsnc6441 hsnc6615 hsnc6207 hsnc6237 hsnc6350-1 hsnc6416

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.