DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE ÇALIŞTAYINA KATILDIK

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE ÇALIŞTAYINA KATILDIK

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin Bursa’da yaptığı Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayına Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk ve Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Tektaş katıldı.

Sağlıklı Kentler Birliği üyelerine Bursa Kervansaray otelinde 25-26-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen çalıştaya 22 üye belediyeden yaklaşık 60 kişi katıldı. Üye belediyelerin yanında Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü, Bursa Emniyet Müdürlüğü(Tubim) ve Yeşilay Bursa Şubesinden temsilciler çalıştaya katkı verdiler.

Başkanvekili Karlık, kamu kurumlarının bu konuda birlikte hareket etmesinin ve toplumun yanında olmalarının önemine dikkat çekti

Çalıştay, Bağımlılık Önleme Çalışmaları Hakkında Bilgi – Prof. Dr. Kültegin ÖGEL, madde bağımlılığının Türkiye’nin en önemli sıkıntılarından bir tanesi olduğunu söyledi. Bağımlılığın sadece sağlık açısından değil toplumsal sonuçları itibariyle de son derece yıkıcı bir hal aldığını belirten Başkanvekili Karlık, kamu kurumlarının bu konuda birlikte hareket etmesinin ve toplumun yanında olmalarının önemine dikkat çekti. Birlik müdürü, Prof. Dr. Kültegin Ögel rehberliğinde hazırlanan bağımlıkla mücadele anketine 28 üye belediyenin geri bildirimde bulunduğunu ve 18 üye belediyenin de bağımlılık alanında yürütülmüş veya yürümekte olan çalışmalarını paylaştığını belirtti. Açılış ve bilgilendirme konuşmalarının ardından Prof. Dr. Kültegin Ögel, birinci gün bağımlılık önleme, ikinci gün bağımlılık müdahale konularında yerel yönetimlerin üzerlerine düşen sorumlukları anlattı.Gökhan ÖZTÜRK / Sosyolog Bursa Büyükşehir Belediyesi “Gençlik ve Aile Danışma Merkezi (GADEM)”, tarafından Birlik ve çalıştay süreci hakkında katılımcılara bilgi verildi. Ayrıca çalıştay süresince önleme yöntemleri, bağımlılıkta önlemeye ilişkin temel sorular, müdahale yöntemleri ve bağımlılıkta müdahaleye ilişkin temel sorular konuları anlatıldı. Katılımcılara Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Aile Destek Merkezi (GADEM) Ziyareti yapılmasının ardından önleme ve müdahale konularında öneri ve uygulamaların tartışılması ile çalıştay sona erdi.

img-20161026-wa0000

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.