DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Başkan Barış’tan Bakan Müezzinoğlu’na 3 konu

Başkan Barış’tan Bakan Müezzinoğlu’na 3 konu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile istişare toplantısında bir araya gelen Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Semih Barış, 3 konuyla ilgili düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu ifade etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun düzenlediği istişare toplantısı kapsamında ilimize geldi. İzmit Ramada Plaza’da düzenlenen milletvekilleri, belediye başkanları ve siyasi partilerin il başkanlarının da katıldığı istişare toplantısında, Kocaeli iş dünyasını temsilen Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Semih Barış yer aldı. Toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na Kocaeli’nin güncel ekonomik verileri hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Barış, Türkiye’nin 2023 hedefleri kapsamında ekonomik anlamda en büyük görevlerin Kocaeli iş dünyasına düştüğüne de vurgu yaptı.

 BAŞKAN BARIŞ’TAN 3 KONU RİCASI

 Kocaeli’nin, başta 2023 olmak üzere, tüm ekonomik hedeflere ulaşabilmek için gecesini gündüzüne katarak çalıştığını ifade eden Başkan Barış, bu hedeflere ulaşabilmek için bazı düzenlemelere ivedi bir biçimde ihtiyaç duyulduğunu da sözlerine ekledi. Özellikle, kayıt dışı istihdamın ekonomik ve sosyal açıdan birçok olumsuz sonucu olduğunu ifade eden Başkan Barış, “Kocaeli olarak üzerimize düşen ödevlerin farkındayız ve bunun için Kocaeli iş dünyası olarak yoğun mücadeleler veriyoruz. Öncelikli olarak kayıt dışı istihdamın önlenmesi, gelecek nesillere daha sağlıklı işgücünün hazırlanabilmesi amacıyla meslek liselerinin iş dünyasına devri ve işçi-işveren davalarında, yüzde 99 oranında işverenin haksız çıkarılması bizlerin belini büken öncelikli konularıdır. Sorunların çözümü noktasında da Kocaeli iş dünyası olarak tüm katkıyı sağlamaya hazırız” dedi.

 TOPLANTIDA GÖRÜŞÜLEN KONULAR

 Toplantıda ayrıca; Taşeron Yasası, kıdem tazminatları, mesleki yeterlilik, işçi ve işveren arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, hem işverenleri hem de işçileri güçlü kılacak düzenlemelerin hayata geçirilmesi ile ilgili çalışmalar yapılması görüşüldü.

toplanti

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.