DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

BAŞKAN ELLİBEŞ PROJELERİ TANITTI

BAŞKAN ELLİBEŞ PROJELERİ TANITTI

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti İlçe Teşkilatına ve AK Partili Belediye Meclis üyelerine, ilçemizde yapımı devam eden projeleri gezdirerek, özellikle Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgiler verdi. Başkan Ellibeş, yeni Sanayi Çarşısı incelemesi esnasında, Sanayi Çarşısı’nın 100 Milyon Liralık bir yatırım olduğunun altını çizerek, bu proje ile Gölcük’ün gelecekteki 50 yılını sağlama aldıklarını söyledi.

SANAYİ ÇARŞISI BÜYÜK BİR YATIRIM

Üç dönemdir Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Belediye Başkanlığını kalıcı eserlerle taçlandırmayı çok arzuluyor. Bu  anlamda, Belediye Başkanı Ellibeş, önceki gün kurmayları Nihat Abiş, Kemal Kahraman ve Levent Değirmenci ile birlikte, AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp ve yönetimine, İlçe Kadın Kolları Başkanı Saime Yelken ve yönetimine, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Murat Uzuner ve yönetimi ile AK Partili Belediye Meclis üyelerine, ilçemizde yapımı devam eden projeleri gezdirerek, özellikle Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgiler verdi. Başkan Ellibeş, yeni Sanayi Çarşısı incelemesi esnasında, Sanayi Çarşısı’nın 100 Milyon Liralık bir yatırım olduğunun altını çizerek, bu proje ile Gölcük’ün gelecekteki 50 yılını sağlama aldıklarını söyledi.

YAZLIK MAHALLE KONAĞI GEZİLDİ

Başkan Ellibeş ile AK Parti İlçe Teşkilatı yöneticileri ve Belediye Meclisi Üyelerinin ilk durağı Yazlık Mahalle Konağı oldu. Başkan Ellibeş, Yazlık Merkez Mahallesinde inşa edilen Mahalle Konağı, içerisinde sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılacağı mekanları, GÖLMEK Kursları, mahalle muhtarları, belediye irtibat bürolarını barındıran, bahçesinde kamelyası, fitness ve çocuk oyun alanları bulunan modern bir tesis olarak hizmet vereceğini ifade ederek, bu güzel tesisi daha sonra beraberindekilere gezdirerek, anlattıklarını yerinde gösterdi. Yazlık Mahalle Konağı gezisi, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

SANAYİ ÇARŞISININ İHALESİ 14 KASIM’DA

Başkan Ellibeş ve beraberindekiler daha sonraki durağı, Karaköprü sınırları içinde ve D-130 Karayolu altında yer alan 105 Dönümlük Yeni Sanayi Çarşısı oldu. Başkan burada yaptığı açıklamada, özetle şunları söyledi: “Gerçekten bu proje Türkiye’de bir ilk. Her şey arsa sahipleri ve buraya yerleşecek olan esnafımızın isteği doğrultusunda gerçekleşti. Burada ilk olarak halk sahipleri yer alacak. Yani Ahmet Ustanın eski sanayi çarşındaki yeri ne kadarsa, buradan kendisine o kadar ve artı çatı çıkabilecek bir diükkan vereceğiz. Ve en önemli husus burada alt yapıya harcadığımız 35 Milyon lirayı maliyet hesaplarına yansıtmadık. Atıyorum dükkanın maliyeti 100 lra ise 100 liraya vereceğiz. Kamulaştırma işinde en iyi avantajı buradaki yer sahipleri oldu. Eskiden 100 lira olan metrekare fiyatı, şimdi 500 lira oldu. Burada kim kazanmış oluyor. Tabii ki arsa sahipleri. Burada yapacağımız çalışma ile D-130’a bağlantı yolları, Kuzey Otoyolu Otobanı bağlantıları gibi, bütün detaylar düşünüldü. İnşallah 14 Kasım Pazartesi günü yapacağımız ihalenin ardından, burayı 24 ayda bitirmeyi planlıyoruz. İlçemize hayırlı uğurlu olsun.”

Başkan Ellibeş ve beraberindekiler buradan da yürüyerek, Islah Çalışmaları ve köprülü kavşak çalışması devam eden Hisardere Köprüsüne geçtiler.

İHSANİYE ÇİFTLİK SPOR KOMPLEKSİ

Gölcük’teki projelerin bir günlük gezi ile bitmeyeceğini ifade eden Başkan Ellibeş, daha sonra misafirlerini, İhsaniye Çiftlik Spor Kompleksinde ağırladı. Başkan Ellibeş, Spor Kompleksini şu cümleler ile özetledi: “İhsaniye Çiftlik Mahallesinde 22.400 m2 alan üzerinde, futbol sahaları, kapalı spor salonu, kafeteryası, fitness alanı ve çocuk parkının içinde bulunduğu spor kompleksini tamamlayarak halkın hizmetine sunduk Allaha Şükür. Çiftlik Spor Kompleksi bünyesinde; Kafeterya, Spor Salonu, İdari Ofis, Judo-Güreş Salonları, Sentetik Çim Zeminli Futbol Sahası, Basketbol ve Voleybol Sahası, Fitness Salonu, Soyunma Odaları, WC ve Çocuk Park Alanları yer alacak” diyerek, biten bir projenin vermiş olduğu rahatlığı yaşadı.

 GELECEĞİMİZE YATIRIM YAPIYORUZ

Başkan Ellibeş, günün son gezisinde misafirlerini Değirmendere Yalı Mahallesinde bulunan, Tarihi Yalı Evlerinin restorasyon çalışmalarını yerinde gösterdi. Başkan Ellibeş, “Tarihsel bir geçmişi olan “Yalı Evleri” röleve ve restorasyon çalışması kapsamında, bölgedeki iki eski tarihi ev aslına sadık kalınarak, yerinde yapımı tamamlanarak bitirildi. Bu anlamda, Değirmendere Yalı Evleri Projemiz büyük bir hızla devam ediyor. Çok şükür ki bunun sonucunda bizleri heyecanlandıran projelerimiz de, bir gün ışığına çıkıyor. Bu projeye bölge halkımız da gerçekten çok önem veriyor. Yıllar öncesi var olan, zamanla adeta yok olmaya yüz tutmuş bu tarihi eserlerimizi günümüze taşıyarak tekrar ortaya çıkmaları adına büyük bir iradenin arkasında durarak, hedeflerimize varıp, bölgemizde ve tüm çevremizde yaşayan halkımızın beklentilerine cevap vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Diğer taraftan çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor” diye konuştu.

Proje gezisinin sonunda, ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyeleri ile Başkan Ellibeş’e teşekkür eden, AK Parti İlçe Başkanı Alp, “Gerçekten Gölcük’ün gelecek 50 yılını sağlama almışsınız” diyerek, Başkan Ellibeş’e hakkını teslim etti.

img_4875 img_4958 img_4756 img_4764 img_4767 img_4783 img_4790 img_4845

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.