DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Başkan Karaosmanoğlu, “15 Temmuz’da Cumhuriyete sahip çıktık”

Başkan Karaosmanoğlu, “15 Temmuz’da Cumhuriyete sahip çıktık”

Cumhuriyet’in ilanının 93’üncü yılı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, mesajında ‘birlik – beraberlik’ vurgusu yaptı.

Cumhuriyet en önemli mirasımızdır

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı bayram mesajında birlik ve beraberliğin önemine değinen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Cumhuriyetimize ve demokrasimize 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişimine karşı, birlik ve beraberlik içerisinde dimdik ayakta olduğunu vurguladı. Hangi siyasi görüşte olursa olsun bütün vatandaşların tek bayrak ve tek vatan noktasında buluştuğunu belirtti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu mesajında şunları ifade etti; “Cumhuriyetimizin ilan edildiği 29 Ekim 1923 tarihi Türkiye’miz için büyük bir dönüm noktasıdır. Mustafa Kemal’in liderliğindeki Aziz Milletimiz dünyada eşine az rastlanır bir mücadele örneği sergileyerek, bağımsızlığını ve kendi kendini idare hakkını büyük bir zaferle taçlandırmıştır” dedi.

Başkan Karaosmanoğlu mesajında, Türk Milleti’nin en zor ve en karanlık dönemlerin üstesinden her zaman birlik, beraberlik ve dayanışmayla geldiğine vurgu yaparak, şu ifadelere yer verdi:

“Millet olmak, tek ses ve tek yürek olmak demektir. Tek bayrak altında, vatan için kadın – erkek, genç – yaşlı demeden kenetlenmek demektir. Binlerce yıldır, bağımsız bir millet olmamızın gücü inancımızda gizlidir.

Cumhuriyetimizin 93 yıllık tarihi, milletimizin en zor şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren, geleceğimiz için bize umut veren, attığımız her adımdan ders almamız gereken bir süreçtir. 624 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, “muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma” mücadelesini, ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle sürdürüyoruz.

Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize yönelik saldırıların gerisinde, Cumhuriyetimizin 2023 ve 2071 hedeflerinden duyulan rahatsızlık vardır. 15 Temmuz’daki hain FETÖ darbe girişimi de işte bu nedenle gerçekleşmiştir. Hem devletimizin ilerlemesine ket vurmak, hem de halkımızın demokratik haklarının kullanılmasını engellemek maksadıyla yapılan darbe teşebbüsü milletimizin sağduyusu ve demokrasi aşkıyla, canını hiçe sayarak darbecilerin karşısına çıkmasıyla önlenmiştir.

Bu vesile ile Cumhuriyetin ilan edilişinin 93’üncü yılında, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor; nice Cumhuriyet Bayramlarını coşku, gurur ve mutlulukla kutlamayı diliyorum.”

baskan-karaosmanoglu

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.