DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Başkan Karaosmanoğlu, “Ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor”

Başkan Karaosmanoğlu, “Ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor”
09.10.2016
1.036
A+
A-

Başkan Karaosmanoğlu, İzmit’te inşaatı süren tramvay projesinin atölye binası ve depo sahasındaki çalışmaları inceledi

 

 

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Akçaray tramvay hattının yönetileceği, araç bakım ve onarım işlerinin yapılacağı atölye binasının devam eden bodrum kat inşaatının çalışmasını inceledi.

 

GÜZERGAH ÜZERİNDEKİ ALTYAPILARI DEĞİŞTİRİYORUZ

 

İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay, Ulaşım Dairesi Başkanı Ayşegül Yalçınkaya ve teknik personelin iştirak ettiği denetlemede, depo sahasında yapımına devam eden trafo binası ve su deposu gibi yapıların son durumu hakkında bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, “İnanıyorum ki; bu projemiz tamamlandığında kentimize çok yakışacaktır. Tüm birimlerimiz koordineli biçimde tramvay projesinin sağlıklı ve zamanında tamamlanması için gece gündüz çalışıyor. Hatların inşasının yanında güzergâh üzerindeki altyapıları da değiştiriyoruz. Bu da geleceği sağlama almaktır” dedi.

 

DEPO SAHASI 30 BİN METREKARE OLACAK

 

30 bin metrekare alandan oluşan depo sahasında, 5 bin metrekare kapalı alana sahip atölye binası, trafo binası, giriş binası, su deposu, malzeme depoları, araç yıkama hattı ve araç geceleme hatları yer alacak. 5 bin metrekarelik kapalı alana sahip atölye binasında aynı zamanda UlaşımPark A.Ş.’nin kullanımına sunulacak idare kısmın bulunacağı bilgisini de alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, tramvay hattının yönetimini sağlayacak kontrol merkezi, vatman dinlenme salonu, toplantı salonları, yemekhane ve yönetici odaları da yer alacağı projenin tüm detaylarını bir kez daha teknik personelle gözden geçirdi.

 

İLK ETAPTA 12 ARAÇ HİZMET VERECEK

 

Hizmete girdiği andan itibaren 12 araçla hizmet verecek olan depo sahasında, gelecek yıllardaki veriler ışığında 30 tramvay aracının parklanabileceği hat imalatı yapılacağı bilgisi alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Yaklaşık 3,5 km’lik ray montajı yapılacak atölye binasında, günlük temizlik işleri için araç yıkama hattı, kaporta tamir hattı, araç kaldırma hattı, iç bakım, kontrol ve tamir hattı, tekerlek tornası hattı gibi aynı anda birçok bakım onarım işinin yapılabileceği alanları planladık. Atölye binasının bodrum kat işleri %25 oranında tamamlanmış olup, taşıyıcı prefabrik elemanların siparişleri verilmiştir” açıklamasını yaptı.

 

hsnc4519 hsnc4541

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.