DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BU GURUR HEPİMİZİN

BU GURUR HEPİMİZİN

Yarhisar’ın 10. yılı coşkuyla kutlandı

Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi’nin 10. kuruluş yıl dönümü, geminin güvertesinde Gölcük İlçe Protokolü ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Yarhisar Türk Donanmasının önemli simgesi

27 Ekim 2006 tarihinde açılışı yapılarak hizmete giren Gölcük Belediyesi Yarhisar Mze Gemisi 10. yılında Gölcük Protokolü ve vatandaşları biraraya getirdi. 1964 yılında ABD’de inşaa edilen Yarhisar, aynı yılın sonunda Türkiye’ye getirilerek Türk Donanması’na katıldı. 1965 yılında hizmet dışı kaldığı 2005 yılına kadar ‘Keşif-Karakol’ gemisi olarak görev yaptı. Aynı yılın sonlarında hizmet dışı kaldı. 2006 yılının başlarında Kavaklı sahilindeki bulunduğu alan müze gemi olarak yerleştirme çalışmaları başladı. Üç parça halinde dikey kesilen Yarhisar, deniz yoluyla, yüzer vinçle ulunduğu alana taşınarak, burada birleştirildi. Böylece Türkiye’nin karaya yerleştirilmiş ikinci su üstü savaş gemisi müzesi oldu. 1974 yılındaki Kıbrıs Barış harekatının Ege safhasına katılmış gazi bir gemi olan TCG Yarhisar, 40 yıllık denizdeki hizmetinin ardından, 10 yıldır da karada müze gemi olarak hizmet veriyor. 27 Ekim 2006 tarihinde törenle açılışı yapılan Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisini bugüne kadar 193 bin 375 misafir ziyaret etti.

Gölcük Protokolü kutlamaya yoğu katıluım sağladı

  1. yıl kutlama programına Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Dz. Ana Üz Komutanı M. Baybars Küçükatay, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Belediye Meclis Üyeler, Siyasi Parti temsilcileri, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Bilge Saral, Mahalle Muhtarları, Gölcük Belediyesi birim müdürleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Ellibeş, “Donanmayla birlikteliğimiz her zaman devam edecek”

Törende konuşma yapan Başkan Ellibeş, “Hepimizce malumdur ki Gölcük Donanma kenti. Kuruluşudan bugüne bu birliktelik Gölcük’ün damarlarında dolaşan bir kan gibi oldu. Büyüdükçe Donanmayla birlikte büyüdük. Birlikte sevinip birlikte üzüldük. İnşallah bundan sonra birlik ve beraberliğimiz devam edecek. Biz bir hedef koymuştuk. Gölcük dışından gelen insanlar kurulan objelerle merak ettirmekti. Donanma Kenti olduğumuzu herkese göstermekti. Bu konuyu Donanma Amirliği’ne açtım ve Donanmamız bize olumlu cevap verdi. Bizlere önerilen Yarhisar Gemimizi Tersane’de üç parçaya bölünerek Metin Amiralin isteği ile Müze Gemi haline getirildi. İyi ki de öyle olmuş. Bugüne kadar ziyaretler yaklaşık 200 bini bulmuş. Merak edilen bir savaş gemisi. Bu gemiyi merak eden herkese kapısını açtı. Böylesine önemli bir hizmet veren Gemimizi yaşatan öncelikle Donanmamıza ve böylesine önemli bir hizmeti hayata geçirmede emej veren herkese teşekkür ediyorum.

Tuğamiral Küçükatay, Yarhisar’ın bende önemi çok büyük”

Gölcük Dz. Ana Üs Komutanı Tuğamiral M. Baybars Küçükatay, “Bende 1991-1994 yılları arasında ilk görev yerim bu gemiydi. Yarhisar’ın bende önemi çok büyük. Yarhisar görevi süresince Türk Donanmasına önemli hizmetlerde bulundu. Bu geminin Gölcük’te kalması çok önemliydi. Gemimizin 10. yılı kutlu olsun” dedi.

Yazıcı, “Gölcükümüzün var olmasının en temel nedeni Gölcük Donanma Komutanlığımızdır”

Kaymakam Yazıcı, “Bu gemi benimle yaşıt bir gemi. Doğduğum yıl denizlere indirilen gemi. Vatan savunmasında 40 yıla yakın süre hizmet etmiş. Gölcükümüzün var olmasının en temel nedeni Gölcük Donanma Komutanlığımızdır. Bu vesileyle Donanma içerisinde görev yapmış Yarhisar gemimizin görevi sonrasında yerli yabancı vatandaşlara hizmetine devam etmesi çok önemlidir. Yarhisar Gölcükümüzün Donanma Kenti oluşunu tescillemektedir. Nice 10 yıllar diliyor, hizmetlerinin devam etmesini istiyorum. Özellikle Gölcük belediyemize ve Donanma Komutanımıza böylesine önemli bir hizmeti Gölcükümüze kazandırdığı için teşekkür ediyorum” dedi.

MSB Bakanı Fikri Işık’ın mektubu okundu

Konuşmaların sonrasında Yarhisar Müze Gemisi Müdürü İlhan Akbulut, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın teşekkür mektubunu okudu.

  1. yıl pastası alkışlarla kesildi

Akabinde törende 10. yıl pastası kesildi. Kokteyl ve müze geminin gezilmesinin ardından program sona erdi.

dsc_0044 dsc_0058 dsc_0091 dsc_0123 dsc_0138 dsc_0157 dsc_0171 dsc_0038

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.