DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Büyükşehir Engelleri bir bir kaldırıyor

Büyükşehir Engelleri bir bir kaldırıyor

Engelli bireylerin spor yapabilmesine olanak sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “Aşmak için Hareket” adı projeyle engelleri ortadan kaldırmaya devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü, Kocaeli il sınırları içinde yaşayan 04 ve 18 yaş arası engelli bireylerin özgüvenlerini güçlendirip sosyal hayata uyumlarını kolaylaştırmak, yaşam kalitelerini yükseltmek için “Aşmak için Hareket” projesi kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. İl genelinde yapılan taramalarla tespit edilen sporcu adayları spora kazandırılıyor.

HAREKET ETME BİLİNCİ

7 Engelli branşında çalışmalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü “Aşmak için Hareket” adı altında hayata geçirilen projeyle tüm engel gruplarına dokunuyor. Engelli bireyler, bu projeyle uzman antrenörler eşliğinde bireysel özelliklerine uygun branşlara yönlendiriliyor. Atletizm, Karate, Tenis, Judo, Ağırlık kaldırma( Halter – Bilek Güreşi), Yüzme, Masa tenisi, Okçuluk branşlarının yer aldığı anlamlı proje ile engelli bireyler güçlükleri aşmak ve hareket etme bilincini kazandırmak için uygulanan yardımcı egzersizler yapıyor.

SPORLA HAYATA MERHABA DEDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi son olarak kort tenisi oynamak isteyen ancak imkansızlıklardan dolayı sporcu tekerlekli sandalyesi olmayan 12 yaşındaki Alperan Aytaş’a çare oldu. Engelli sporcu adayına sporcu tekerlekli sandalyesi alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü, bir engelliyi daha sporla hayata kazandırmanın ilk adımını attı. Pakmaya Ortaokulunda okuyan Aytaş, tekerlekli sporcu sandalyesini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü Başkanı Dr. Ali Yeşildal’ dan aldı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Kulüp binasında gerçekleşen teslim töreninde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Bekir Köksal, Kağıtspor Kulübü Genel Sekreteri Fatih Özkaraaslan, Kort tenis antrenörü İsmail Deniztaş, Pakmaya Ortaokulu Beden eğitimi öğretmeni Hatice Dermenci yer aldı. Yeni tekerlekli sporcu sandalyesine kavuşan ve oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Alperen Aytaş, desteklerinden dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kulüp yetkililerine teşekkür etti. Yeni tekerlekli sandalyesi ve Büyükşehir Belediye Kağıtspor atkısıyla poz veren Alperen Aytaş çok çalışacağı sözünü verdi.

EN BÜYÜK MADALYAMIZ KAZANIMLARIMIZ OLACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Kulüp Başkanı Dr. Ali Yeşildal yaptığı açıklamada, “ Bu gençler bizim gençlerimiz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal projelerimizle engelli sporcularımızı hayata kazandırma anlamında çalışıyoruz. Engelli bireylerimize spor yaparak farkındalık oluşturulacak projemizle, evlerine bağlı kalan gençlerimizin spor yapmalarını sağlayacağız. Engelli sporlarında başarı odaklı çalışan bir kulüp değiliz. Engelli her gencin sporla hayata kazandırılması bizim için en büyük madalyadır. Amacımız bireylerin hayata döndürülmesi. Kulübümüzde bir çok sporcumuzu bu şekilde hayata kazandırdık. Bu sayıyı daha da arttırmamız gerekiyor. Her zaman söylüyoruz, Büyükşehir var ise engel yok. “dedi.

engelli03 engelli04 engelli-atletizm engelli-halter-02 engelli-masa-tenisi engelli-yuzem

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.