DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Doğan, Eğitime Destek Bize Heyecan Veriyor

Doğan, Eğitime Destek Bize Heyecan Veriyor

Tepeköy Mahallesi’nde bulunan Dr. Ferdi Koçal Ortaokulu’na İzmit Belediyesi tarafından yaptırılan kütüphane düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, okul müdürü Mehmet Hicabi Utandı, Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, mahalle muhtarları, öğretmenler, öğrenciler ile veliler katıldı.

Kütüphanenin açılışında konuşan Başkan Doğan “bugün yine hayırlı bir açılış için bir aradayız. Bu tür açılışlar benim için ayrı bir mutluluk kaynağı. Pırıl pırıl yavrularımızın bilgi ile donatılması bizim için çok önemli.

Bilgi En Önemli Güç

Hem ekonomik hem de diğer alanlardaki mücadelelerde en önemli güç bilgi gücüdür. Bilgi teknolojileriyle ilgili küçücük bir parça dünya kadar para ederken bir kamyon dolusu başka bir şey onun değerine ulaşamıyor. Onun için bilgiyi edinmemiz lazım. Okullarda bir çok şeye destek vermeye çalışıyorum. Ama kütüphane deyince farklı bir heyecan duyuyorum. Tabii ki kullanılmak kaydıyla. Eğitime katkı sağlamak asli görevlerimiz arasında değil. Ama biz, eğitime destek olmayı kendimize görev kabul ediyoruz. Eğitime yapılan her kuruş harcamayı ülkemizin geleceğine yapılan yatırım olarak görüyoruz.

En Büyük Bütçe Eğitime Ayrılıyor

Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak bugün artık en büyük bütçeyi eğitime ayırıyoruz. Onun içindir ki, daha iyi olacağız. Atalarımızın okumaya çok önem verdiği gibi bizler de okumaya büyük önem vereceğiz. Ne zaman okumayı unuttuk, o zaman başımıza bir sürü sıkıntılar gelmeye başladı. Önümüze birçok ülkeler geçti. Sonra biz, onların yolundan gitmek zorunda kaldık. Çocuklarımız iyi bilgilerle donatılacak, iyi yetişecekler. Her alanda donanımlı çocuklarımız sayesinde Mustafa Kemal’in gösterdiği çağdaş medeniyetler hedefini geçeceğiz. Kütüphanemizin aydınlık yarınlarımıza ve güçlü büyük Türkiye’ye katkılar sağlaması dileklerimle hayırlı olmasını diliyorum.

Okul müdürü Mehmet Hicabi Utandı da yaptığı konuşmada “okulumuzda kütüphane ihtiyacı olunca Belediye Başkanımızın kapısını çalıp talebimizi ilettik. Bir proje adamı olan başkanımız bu talebimizi kısa süre içinde değerlendirdiği için ne kadar teşekkür etsek azdır” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. Okul Aile Birliği Başkanı Nurgül Açıkgöz, Başkan Doğan’a eğitime yaptığı hizmetler için çiçek vererek teşekkür etti.

2 3 4 1477898448_doganegitimedestek_4 1

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.