DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRLER

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRLER

Gölcük’ün değeri Adalet Sarayı resmen hizmete açıldı

2015 Mart ayı’nda temeli atılan ve kısa sürede yapımı tamamlanan muhteşem proje Adalet Sarayı dün resmen hizmete açıldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın başta katılımı ile gerçekleştirilen açılış törenine katılım oldukça yoğun oldu. Daha önce katılacağı açıklanan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık özel bir nedendir dolayı törene katılamadı.

Açılışa yoğun katılım

Dün gerçekleştirilen açılış törenine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı Yardımcısı Bilal Uçar, HSYK 1. Daire Üyeleri Mehmet Durgun ve Halil Koç, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Gürak, Gölcük Dz. Ana Üs Komutanı Tuğamiral Mehmet Baybars Küçükatay, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Belediye Başkan Yardımcıları, çeşitli illerden Valiler, Kaymakamlar, Başsavcılar, Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gülle, Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu,AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, Siyasi Parti ilçe başkanları ve temsilcileri, ilçemizin STK Başkanları, Daire Başkanları ve çok sayıda davetliler katıldı.

Başsavcı Gülle, “Adalet Sarayımız necip Gölcük halkımıza ve Gölcükümüze yakışmıştır”

Törene bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlandı. Törende açılış konuşmasını Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gülle yaptı, Gülle, “Bu özel ve anlamlı günde sizlerle birlikte olmaktan onur, mutluluk ve memnuniyet duyuyor, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Sözlerime başlamadan önce 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütlerince gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimini lanetliyor, demokrasi ve vatanına sahip çıkan kahraman milletimize teşekkürlerimi sunuyorum. Yakın zamana kadar Gölcük Adliye Binası kısıtlı imkanlarda yoğun çaba ile hizmet verirken, Adliye binası inşasına Ocak 2015 tarihinde başlanıp, 2016 Temmuz ayında teslim edilmiştir. Modern, kaliteli ve ekonomik şekliyle yapılan Adalet Sarayı Ağustos ayı’nda fili olarak hizmet vermeye başlamıştır. Gerçekten de bu haliyle Gölcük Adalet Sarayı başta necip milletimiz olmak üzere adli mensuplara ve Gölcükümze ziyadesiyle yakışmıştır. Bu sebeple bu muhteşem binamızın gerçekleşmesinde emekleri olan başta  Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’a, Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık’a, Kocaeli Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu’na, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın İbrahim Karaosmanoğlu’na, bizim her zaman yanımızda olan Gölcük Kaymakamımız Sayın Adem Yazıcı’ya, Gölcük Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Ellibeş’e ve projede emeği geçen kim varsa hepsine teşekkür ediyor, Adalet Sarayı’nın ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Vali Güzeloğlu ve Başkan Karaosmanoğlu yeni Adalet Sarayı’nın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dilediklerini belirttiler

Açılış töreninde konuşma yapan Vali Güzeloğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, açılışı yapılan Adalet Sarayı’nın ilimize ve Gölcük’e önemli katkılar sunacağını ifade ettiler ve adaletin artık daha modern ve çağdaş Adliye Sarayları’nda dağıtıldığına dikkat çektiler.

Bozdağ, “Allah’a şükürler olsun ki Allah bize adalete hizmet edenlerden eyledi”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yoğun alkışlar eşliğinde kürsüye geldi ve şu açıklamaları yaptı: “. Adalet yüce bir değerdir. Adalete hizmet etmek çok önemli bir değerdir. Allah’a şükürler olsun ki Allah bizi adalete hizmet edenlerden eyledi. Ölçüyü kaybettiğinizde, dengeyi kaybettiğinizde her şeyi kaybediyorsunuz. Haksızlığa uğrayanı haklıya vermek çok önemli. Bu işi adalet temsilcileri yapıyor. Bu sarayların içinde görev yapan hakim ve savcıların görevleri çok önemlidir. Türkiye’de adaletin dağıtıldığı mekanlar adalete verdiğimiz değeri de gösteriyor. 2002 yılında geldiğimiz adaletin merdiven altı binalarda, hükümet konaklarında yapılması hepimizi rahatsız ediyordu. Şu anda Türkiye’de adliyelerde kapalı alanların yüzölçümü 3 milyon 276 bin küsur oldu. çok önemli sayıda adalet saraylarımızı inşa ettik. Bizler inşallah Kocaeli’de de böylesine önemli bir inşa projesini hayata geçireceğiz. Önce yer, önce proje sonra ihale ve sonra inşaat. Kocaelimize de daha güzel ve modern bir adalet sarayı inşasını yapacağız. 26 bin küsur olan adalet temsilcilerimizin sayısını 58 bin küsura çıkarttık. o dönemlerde Türkiye’de zabıt katipleri bulamıyordu mahkemeler. 2002 de tüm Türkiye’de 3581 adliyede toplam bilgisayar sayısı 1663’tü. Yani adliyelere 1 bilgisayar ancak düşüyordu. Şu anda Türkiye’de 120 binin üzerinde masaüstü bilgisayar, 43 binin üzerinde laptop bilgisayarlar tahsis ettik.”

“Atatürk döneminde sonraki ikinci büyük yargı reformuna imza attık”

Avukatlar, Hakim ve Savcılar bilir. Şimdi Allah’a şükür Türkiye’nin her Adliyesi’nde yargıyı hızlandıran önemli sistemler geliştirildi. UYAP sistemi ile yargıyı hızlandırdık. Eskiden işlemler çok yavaş gerçekleşirken, şimdi yeni sitemle bir düğmeyle bilgiler hemen hakimlerin ve savcılarımızın önüne geliyor. Atatürk döneminden sonra yargı sistemi reformlarından sonraki 2. büyük reform olan İSTİNAF yargılama sistemini hayata geçirdik. Bu sistem gerçekten çok önemli. Bu sistemle Yargıtay gerçek anlamda İstinaf reform sistemine geçilecek. Türkiye yargı anlamında 20 Temmuz’da önemli reform gerçekleştirerek büyük bir adım attık. Artık yargıya güven anlamında büyük adımlar atılmıştır.

“Yargı sisteminde aksama yaşanmayacak”

Hakim ve Savcılarda büyük adımlar attık. Türkiye’de yargıya önemli personel atamaları gerçekleştirdik. FETÖ terör örgütü üyesi oldukları ya da bu terör örgütü ile bağlantıları yüzünden meslekten ihraç edilenlerin yerine atamalar gerçekleştiriliyor. Amacımız bu atama hizmetini hızlı yapmaya çalışıyoruz, Kısa süre sonra 4599 kişinin mesleğe başlamasıyla yargı hizmetinde aksaklık olmayacak. Kimse bu meslekten ihraç edilenler yüzünde sistemde aksama olacak diye düşünmesin. Bizler bu yüzden yapılacak olan sınav ve mülakat sonrasında 3 bin personel alacağız.

. Bu hükümet bu işin üzerine gider

Türkiye’nin dinamikleri bu ihanetin üzerini asla örtmez, bu hükümet bu işin üzerine gider ve bunların sorumlularına en ağır ceza verir. Bizim ordumuz elbette ülkemiz için çok önemli. Ama bu ülkede ordu ancak savaş durumunda ülkelerini savunur, bu durum başkasında silahlar vatandaşlarına doğrultulamaz. Bu FETÖ teröristi kendi militanlarını öyle bir beynini yıkıyor ki,hipnotize ediyor ki, o kişiler kendi ülkesinde yaşaya vatandaşlarını öldürürlerse, şahadet şerbetini içecekleri konusunda kandırılıyorlar. Ülkemizin içini karıştırmak istiyorlar. Ben siz değerli halkımızdan bu mücadelede bizlere destek verin. Bizler kılı kırk yararcasına, insanları iyi araştırarak meslekten ihraç edilmesi kararını alıyoruz. FETÖ’nün devamlı yaptığı rüyalarla insanları kandırmak işiyle mensuplarını etkiliyorlar. Sahte rüyalarla mensuplarını rüyalarla yaşatıp, rüyalarla aldatıyor. Bu rüyaların inandırıcılığını arttırmak için Kur’an-ı Kerim’den ayetleri kullanıyorlar. Şu anda cezaevlerinde aslı astarı olmayan rüyalar anlatılıyor. Bu yapının içerisinde olan ailelere sesleniyorum. Allah aşkına Kur’an’la aldatan, Peygamberle aldatan, rüyalarla aldatanlara kanmayın.

Cezaevlerinde kesinlikle ne kötü muamele ne de işkence vardır

Bir iftira daha yayılıyorlar. Türkiye’de cezaevlerinde işkence yapıldığını söylüyorlar. Gölcük’ten bunu tüm Türkiye’ye söylemek istiyorum. Türkiye’deki cezaevlerinde ne kötü muamele ne de işkence yoktur. Eğer varsa bize gelip nerede olduğunu söylesinler. Aslı astarı olmayan şeylerle bizi karalamak istiyorlar. Bizlere gelsin şurada işkence yapıldığı denilsin. biz gerekli işlemleri başlatacağız. İddiaları ortaya atanlar, isim, adres, yer ve zaman verecekler. Türkiye işkenceye sıfır toleransı kabul eden ve zaman aşımını kaldıran adımları atan ülke konumundadır. Bugün burada milletvekillerimizle birlikte hayırlı işin resmi açılışını gerçekleştirecektir. Bugün Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık’ta katılacaktı ama özel durumu yüzünden kendisi katılamadı. Ben bu güzel Adalet Sarayı’nın yeniden ülkemize, milletimize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Açılış kurdelesini Bakan Bozdağ kesti

Bakan Bozdağ’ın konuşmasının ardından Adalet Sarayı’nın resmi açılışı dualarla ve güzel temennilerle gerçekleştirildi. Kurdele kesiminin ardından Bakan Bozdağ ve açılış törenine katılan davetliler bu muhteşem binayı gezdi.

dsc_4138dsc_4113dsc_4101dsc_4060dsc_4023dsc_4012dsc_4006bekir-bozdag-konusmabassavci-huseyin-gulle-konusmabaskan-karaosmanoglu-konusmaacilis-kurdelesi-1-sayfayavali-guzeloglu-konusmaunnameddsc_4141

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.