DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

ENGELLİLERİMİZ HAKLARINI ÖĞRENSİNLER VE BİLSİNLER

ENGELLİLERİMİZ HAKLARINI ÖĞRENSİNLER VE BİLSİNLER
02.10.2016
1.383
A+
A-

ENGELLİLERİMİZ HAKLARINI ÖĞRENSİNLER VE BİLSİNLER

Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, engellilerin hakları ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Engellilerimiz, haklarını yeterince bilmiyor. Bu konuda bilgi alarak ne gibi haklara sahip olduklarını öğrenebilirler” dedi

ENGELLİLERİN 2005 YILINDAN BU YANA HAKLARI ÇOĞALDI

Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, engellilerin birçok hakka sahip olduklarını fakat engellilerin bu hakları bilmediğini dile getirerek hakların ne olduğu konusunda engellilerin bilgi alabileceklerini ifade etti. Başkan Bat, konu hakkında açıklamalarında “Engellilerin 2005 yılından bu yana hakları çoğaldı. Ama engelliler bunun bilincinde değil. Engelliler, bir yere gittikleri zaman kendilerini savunacak yönleri bilmiyorlar. Mesela engelli raporu çıkarırken herhangi bir ücret istenmez. Ama raporun arkasında engellilerin kullanmasına uygun motorlu araç alacağı için ‘ÖTV indiriminden faydalanabilir’ ibaresi konulmasını isterse 200 TL ücret alınır. Engellilerimizin bunu iyi bilmeleri lazım” dedi.

‘HER ENGELLİ FARKLI HAKKA SAHİP

Başkan Bat, açıklamasının devamında “Çalışanın, emeklinin, evde yatanın farklı hakları var. Mesela yarası olan engellilere devlet bakım için personel gönderiyor. İki arkadaşım, futbol maçı izlemek için bir stada gidiyorlar. Engelli tribünü olmadığı için saha içerisinde yerlerini alıyorlar. Hakem de onları saha içinden çıkarıyor. Onlar da kale arkasına gidiyor. Ardından saha komiseri gelerek kendilerini dışarı çıkarmak istiyor. Onlar da haklarını bilmedikleri için stattan çıkıyorlar. Sonrasında aynı stada ben gittim. Kale arkasında yerimi aldım. Saha komiseri beni de çıkarmak istedi. Ben de engelli tribününe geçelim dedim. Kendisi, bu tribünün olmadığını, kendisini çıkarması gerektiğini söyledi. Ben de bizlerin, böyle durumlarda kale arkasında maçları izleyebileceğimizi söyledim ve maçı bu şekilde izledim. Haklılığımı anladılar ve beni çıkaramadılar” dedi.

‘HAKLARINI BİLMELİLER

Açıklamalarına son veren Başkan Bat, “Burada Gölcük Engelliler Derneği, Engelsiz Yaşam Merkezi var. Buraya gelerek haklarını öğrenebilirler. İstanbul, Bursa, İzmir’den, ilçelerden bizi duyarak gelenler varken Gölcük’teki bir engellimiz, bizi duymadığını söyleyemez. Gelip bizlere danışsınlar, sıkıntı çözülmezse bir üst makama çıkalım. Engellilerimiz, haklarını öğrenmeli ve savunmalı. Bugün bir dükkana giremediğimizde şikayet halinde ceza verilebilir. Her kamu kurumunda engelli rampaları, kılavuz yolları ve tuvaletleri olmak zorunda” dedi.

 

engelliler-dernesi-baukanc-hasan-bat

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.