DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ESNAF; GÖNÜL DÜNYAMIZIN TOPLUMSAL BARIŞIMIZIN VE BİR ARADA YAŞAMAMIZIN SİGORTASIDIR”

ESNAF; GÖNÜL DÜNYAMIZIN TOPLUMSAL BARIŞIMIZIN VE BİR ARADA YAŞAMAMIZIN SİGORTASIDIR”

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ilçelerde yapmış olduğu esnaf ve sanatkarlar odaları ile buluşmalarının üçüncüsünü Körfez gerçekleştirdi.

Körfez İlçesinde ki esnafla buluşmaya; Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanısıra; Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Körfez Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yahya Öztürk ile Körfezli Esnaf ve Sanatkarlar katıldı.

“Gönlü, sofrası ve kapısı açık olan bir esnaf aynı zamanda harama, yanlışa, haksızlığa kapalı olan bir esnaftır”

Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Körfez Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yahya Öztürk, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can’ın  konuşmalarının ardından Vali Hasan Basri Güzeloğlu yaptığı konuşmalarında; “Değerli esnafımız sizler bizim için sadece ticaret yapan, ekonomik faaliyet gösteren bir işin içinde olan kardeşlerimiz değilsiniz. Asıl ve bizim için çok daha önemli olan, bizi biz yapan değerleri, bizim zenginliğimiz olan güzellikleri, ahlak ve inanç kültürümüzün bize emanet bıraktığı bütün değerlerimizin taşıyıcısı olan gönül dostları ve hizmet insanımızsınız. Bunları ihmal eder ve eksik bırakırsak bilin ki gelişmemiz, kalkınmamız ve her düzeyde ki hedeflemelerimiz eksik kalır. Çünkü esnaf; gönül dünyamızın, toplumsal barışımızın ve bir arada yaşamamızın da sigortasıdır. Gönlü, sofrası ve kapısı açık olan bir esnaf aynı zamanda harama, yanlışa, haksızlığa kapalı olan bir esnaftır. Türkiye; şuanda en fazla mülteciye bakan, 3 milyonu aşkın insana ev sahipliği yapan bir ülkedir. Allah devletimize zeval vermesin. Biz dünyanın en zengin ülkesi değiliz ama gönlü en zengin ülkesiyiz.  Bütün esnaf kardeşlerimiz bu gönül zenginliğiyle o insanlara kucaklarını, sofralarını açtılar. O mazlumların duası da en son 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında ve bütün meselelerde  hayır duası olarak geri döndü.”

Birlik ve beraberliğimiz en büyük zenginliğimizdir

“Birlik ve beraberliğimiz en büyük zenginliğimizdir. Bu birlik ve beraberliği koruduğumuz müddetçe hiçbir hain hedefin ve emelin gerçekleşme şansı yoktur. Rabbim bu milletin birlik ve beraberliğini daim etsin. Bu noktada esnafımızın ortaya koyacağı katkı, gayret ve desteği çok önemli ve bunu çok önemsediğimi belirtmek istiyorum. Sizler milletin ta kendisisiniz. Hayatın her noktasında, herkesle ve her kesimle ilişki kuran, hem hizmet veren, hem onlarla yaşayan kesimsiniz. “

“Hayatın içinde olmak hayata dokunmak lazım ki o zaman gerçeği görebilelim ve çözüme doğru yaklaşalım”

“Böyle programlarda sıklıkla bir araya geleceğiz. Sorunlar bir seferde çözülmese de çözülmeyen işlerin peşine düşeceğiz. Bunu yaparsak ancak doğruya, olması gerekene doğru bir gayretimiz olacak. Memleketin, milletin, insanımızın ve Körfezimizin hayrına ne varsa acele edeceğiz. Bu gayreti sergilememiz lazım. Hayatın içinde olmak hayata dokunmak lazım ki o zaman gerçeği görebilelim ve çözüme doğru yaklaşalım. Güç birliği ve gönül birliği yaptığımız zaman başaramayacağımız hiçbir şey yok. Hizmetin en kalitelisini biz Türkiye’miz de, Kocaeli’miz de, Körfezimiz’ de yapacağız. Bizim Dünya çapında bir birikimimiz, zenginliğimiz ve çalışkanlığımız var. Organizasyonu yaptığımız zaman hedefe yaklaşmakta hiçbir sıkıntımız kalmıyor.”

“Biz sizin hizmetinizdeyiz

En hayırlı iş alın teriyle kazanılan ve ortaya konulan iştir. Biz sizin hizmetinizdeyiz. Çünkü bizim işimiz hükmetmek değil, hizmet etmektir. Milletin duasını almaktan büyük zenginlik yoktur. Sizler seçilmiş, odaların güven duyduğu, temsilci olan kardeşlerimizsiniz. Bu buluşmamız bir kerelikle sınırlı değil. Körfez  ve diğer ilçelerimizde verilen hizmetin  en iyi hizmet olmasını istiyorum.  Allah gayretimizi daim eylesin. Bütün esnafımıza hayırlı ve bereketli kazançlar diliyorum.  Öncelikle 15 Temmuzdaki dik duruşunuz için, ortaya koyduğunuz kararlı tavır ve ülkesine sahip çıkan tutum için teşekkür ediyorum. Daha nice zamanlarda birlikte olmak” temennisinde bulunan Vali Güzeloğlu, Körfez esnaf ve sanatkarların talep ve sorunlarını dinledi.

02 03 01

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.